Pensionar tâlhărit din an în an!

0



Un pensionar în vârstă de 72 de ani, din comuna Moşoaia, a devenit ţinta răufăcătorilor. Oameni certaţi cu legea, profită de faptul că omul are casa într-o zonă izolată şi-l atacă pentru bani. În luna octombrie a fost bătut şi ameninţat cu cuţitul de un localnic care voia să-şi fure banii. Anul trecut, în decembrie, a fost tâlhărit de două ori de un alt infractor care acum se află în arest. În niciuna dintre situaţii, omul nu i-a reclamat pe răufăcători, de frică. De fiecare dată poliţiştii din comună au fost cei care au aflat şi s-au autosesizat.


„În ziua de 08 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tentativă de tâlhărie calificată, și au reținut un bărbat de 27 de ani, din Moșoaia. Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 05 octombrie a.c., bărbatul ar fi pătruns fără drept în locuința unui bărbat de 72 de ani, din Moșoaia, pe care l-ar fi amenințat cu un cuțit și l-ar fi lovit cu pumnii, solicitându-i bani, însă a părăsit locuința fără a sustrage vreun bun. După administrarea probatoriului, în ziua de 08 noiembrie a.c., bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a anunţat IPJ Argeş.

De frică nu a spus ce a pățit!

Cel reţinut este Florin Constantin G., de 27 de ani, un cunoscut infractor din comună, condamnat într-un dosar de proxenetism şi într-unul pentru conducere fără permis. Acesta face parte dintr-un grup format din oameni de teapa lui. Victima a locuit în Bucureşti, are o pensie frumuşică şi are ghinionul să locuiască într-o zonă izolată. Cei certaţi cu legea cunosc aceste amănunte şi când au nevoie de bani îl atacă pe bietul om. De frică, acesta nu a spus nimănui coşmarul pe care îl trăieşte. Un poliţist din comună a aflat şi s-a autosesizat, fiind demarată ancheta, care a dus la reținerea autorului. Deși fapta s-a petrecut în octombrie și cercetările au fost demarate de atunci, autorul a fost plecat în străinătate, tocmai de aceea a fost reținut abia luni. Ieri inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Pitești cu propunerea de arestare preventivă, iar pe numele său a fost emis un mandat pentru 30 de zile. Victima nu este la prima experienţă de acest gen. În decembrie 2020, bărbatul a mai fost atacat de un alt infractor, un tânăr în vârstă de 20 de ani din localitate. Acesta l-a jefuit de două ori şi l-a bătut atât de rău încât victima a necesitat 60 de zile de îngrijiri medicale. La fel ca de data aceasta, nici atunci bărbatul nu a reclamat la Poliție, cele păţite, oamenii legii autosesizându-se după ce au aflat din sat de tâlhării. Autorul a fost arestat preventiv înainte de sărbătorile din 2020. M.Sandu