Bine ați venit, doamnă de la Tecuci!

1

  • Din punctul meu de vedere



Nu-mi place deloc să critic femei, nu găsiți printre miile de articole pe care le-am scris nici măcar unul în care să mă fi legat în mod grav de vreo doamnă din politică. Am mai scris ironic despre unele domnișoare din presă, dar de fiecare dată am făcut-o cu frâna trasă, prudent să nu rănesc, atent să nu mă las dus de tastatură și să sar calul.


Așa stând lucrurile, cum să nu mă cuprindă jalea văzând că vine în județ, adică în bătaia puștii, dna Alina Gorghiu, pe funcția de președinte interimar al PNL Argeș. Dacă aș avea mai multă nebunie, aș încheia aici articolul, aș zice că deși subiectul este dna Gorghiu, eu nu scriu negativ despre femei, pa și la revedere, ura și la gară.
Nu merge, sunt colaborator la ”Curierul”, nu director sau patron, am o rubrică și trebuie să o onorez, așadar, mă apuc de scris, fie ce o fi, despre dna Gorghiu.
Mai întâi, am deschis contul de Facebook al doamnei, să văd ce mai zice. Imediat am observat că face dezacorduri și am băgat în ziarul meu o notiță:
” Pentru că PNL Argeș este într-o situație de plâns, cu președintele plecat din partid, cu două tabere în CL Pitești, fără niciun reper cu privire la alianțele locale, va veni președinte interimar doamna Alina Gorghiu.
Doamne ajută, să fie bine, PNL are nevoie în Argeș, județ al Brătienilor, de forță și unitate.
Cu tot dragul o informăm însă pe doamna Gorghiu că are din start o problemă, anume că în Argeș se scrie corect românește, nu cum face dânsa în cea mai recentă postare de pe Facebook:
”Obiectivul este o societate incluzivă în care diversitatea și singularitatea noastră este un factor de progres.”
Diversitatea și singularitatea nu ESTE fiindcă SUNT.
Sunt profesori buni de gramatică la Pitești, poate îi caută domna președinte al PNL Argeș”.
Abia publicasem rândurile de mai sus, că un prieten îmi trimite o poză cu o conversație de pe Facebook a dnei Gorgiu purtată cu un cetățean.
Cetățeanul: ”Îmi cer scuze, dar anul trecut spuneați că ați câștigat alegerile”.
Dna Gorghiu: ”Ce simplu ar fi să citiți textul. În Argeș s-a pierdut toate alegerile”.
S-au pierdut, doamnă, că au fost mai multe, nu s -a pierdut !
Dau pe Google să văd ce reține memoria motorului de căutare despre dna care va veni președinte la PNL Argeș. E o nebunie:
Răspunzând la comentariul unui internaut privind asumarea răspunderii pentru potenţialele efecte secundare ale vaccinării anti-Covid, senatoarea a afirmat “Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”.
Iată replicile:
”Internaut: Sunteţi jalnici. Dacă mă duc să mă vaccinez îmi garantaţi în scris că răspundeţi dvs dacă păţesc ceva?
Gorghiu: Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”.
Am o jenă de nu vă puteți imagina.
Caut pe Google informații despre studiile dnei Gorghiu. E ceva luxuriant, dna are foarte multe diplome, a predat la facultate, e doctor în științe. Câteva amănunte luate din presă:
” Alina Gorghiu, la nici 30 de ani, face un doctorat și, în același timp, este: deputată din partea PNL; consilieră a directorilor de la AVAS (una dintre cele mai corupte instituții de stat); practician în insolvență, asociată a unei firme de avocatură cu super contracte cu statul și (coincidență) AVAS-ul; mediator autorizat, arbitru în cadrul Curții Internaționale de Arbitraj Comercial Internațional; secretară a Comisiei Juridice de disciplină și imunități; plus alte funcții prin partid, alte sinecuri și prezență aproape non-stop la televiziuni”.
Vreți câte ceva și despre activitatea parlamentară a dnei ? Iată:
” Fostul ministru Ana Birchall spunea că PNL-ista nici nu ar mai fi trebuit să fie membru al Parlamentului, nicidecum să vâneze funcții mai înalte. Birchall reamintea că, în Parlamentul precedent, Alina Gorghiu a inițiat un proiect de lege cu dedicație, pentru amantul Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, actualmente pușcăriaș. Proiectul de lege inițiat de Gorghiu prevedea executarea la domiciliu a pedepsei în cazul infractorilor care au primit până la 7 ani de închisoare.”
Despre avere sunteți curioși să știți ceva ? Poftiți:
” În timpul relației lor, senatoarea PNL Alina Gorghiu și partenerul său de viață, bancherul Lucian Isar, au strâns sume de bani în lei și valută, bijuterii, case și terenuri care ajung la 1,5 milioane de euro, potrivit declarației de avere prezentată de liderul liberal.”
Relația nu a durat mult, altfel suma ar fi fost cu mult mai mare.
Până de curând, președintele PNL Argeș a fost Adrian Miuțescu. Simplu inginer. Presa scria, la un moment dat, ironic, precum că, la viața lui, Miuțescu ar fi luat un brevet de invenție pentru un storcător de roșii.
Acum, vine în politica argeșeană o doamnă cu milioane de euro avere, cu toate diplomele din lume, dar care scrie greșit gramatical sau spune lucruri trăznite. O doamnă despre care în București se spun multe, dar desigur că gura lumii nu o închide nimeni. O doamnă aflată cândva în grațiile lui Klaus Iohannis, devenind astfel președinte al PNL.
O doamnă din Tecuci.
Sărut mâna, bine ați venit !
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


1 COMENTARIU

  1. Iata o contrapondere la Viorica Dancila: Alina Gorghiu.
    Totusi am impresia ca i-ati cam vanat greselile gramaticale,
    pe cand dvs. din postura de ziarist, va luati timp sa va recititi articolul inainte de publicare, ba chiar puteti sa corectati mici greseli si dupa publicarea pe saitul Curierului Zilei.

    Cat despre „ce-i mână în luptă” pe politicieni, aveti dreptate:
    fiecare ajunge la un moment dat sa isi doreasca o amnistie, gratiere sau dezincriminare pentru niste fapte savarsite de el insusi sau de apropiatii sai.

    Sa vedem ce persoane controversate vor fi gratiate de Iohannis in 2024 dupa alegerile prezidentiale (si inainte de validarea urmatorului presedinte).

    Ion Iliescu a ramas in istorie prin gratierea lui Miron Cozma in 2004, dar la scurt timp a anulat decretul respectiv.

Comentariile sunt închise.