Primarul a dispărut și a doua oară!

0



Dispariţia primarului comunei Beleţi-Negreşti, ridică multe semne de întrebare. În timp ce edilul este căutat, în paralelel se fac cercetări privind incendiul care a mistuit o parte din clădirile administraţiei locale. Angajaţii strâng mizeria lăsată în urmă de foc, pentru a-şi putea relua activitatea. În acest timp, edilul a provocat un accident, cu maşina de serviciu, în Bumbeşti Jiu şi a fugit de la spital, dispărând a doua oară! Poliţia îl caută.


Incendiul care a cuprins mai multe clădiri din cadrul primăriei Beleţi-Negreşti a distrus o mare parte arhivă şi contabilitate dar și încăperi ale clădirii noi.  Reprezentanţii ISU Argeş au stabilit că focul a fost pus cu intenţie. Poliţiştii argeşeni au întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere şi încearcă să afle cine a pus focul. După ce intervenţia pompierilor a luat sfârşit şi au fost făcute cercetările s-a constatat că nu au ars chiar toate documentele. Au fost recuperate o parte, acestea fiind ridicate de către angajaţi de la Arhivele Statului.

Accident pe Defileul Jiului

Dispariţia primarului a fost anunţată luni dimineaţă când poliţiştii au mers acasă la edil să discute cu el despre incendiu. Soţia lui Mihai Marin le-a spus oamenilor legii că primarul a plecat de acasă duminică seara şi nu s-a mai întors. Anchetatorii au stabilit că soţia edilului nu este consecventă în declaraţii, acestea fiind contradictorii. De aici, ipoteza că femeia ar avea idee unde se află soţul ei sau unde intenţionează să ajungă. Acesta a dispărut cu maşina de serviciu, un Logan. Are telefoanele închise. Luni seara, la mai bine de 12 ore după incendiu, cu puţin înainte de miezul nopţii, Mihai Marin a provocat un accident pe Defileul Jiului. Era singur în maşină.

A fugit de la spital

„La data de 13 decembrie a.c., polițiști din cadrul Politiei Orasului Bumbești-Jiu au fost sesizați cu privire la faptul că pe Defileul Jiului ar fi avut loc un eveniment rutier, soldat cu victime. Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit faptul ca un bărbat, de 53 de ani, din comuna Beleţi, în timp ce conducea  un autovehicul pe DN 66 – Defileul Jiului, din direcția Petroșani către Târgu Jiu, într-o curbă la dreapta ar fi  intrat în coliziune cu un parapet de beton, montat pe marginea carosabilului. În urma impactului, a rezultat rănirea victimei, care a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă ulterior a  părăsit unitatea spitalicească, fără încuviințarea personalului medical. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Gorj. Oamenii legii şi-au dat seama că Mihai Marin este dat dispărut mult prea târziu, când au verificat în baza de date dacă permisul de conducere al acestuia este valabil. Când s-au dus la spital, primarul dispăruse.

Se certa cu secretarul primăriei

Surse din rândul angajaţilor spun că între Mihai Marin şi secretarul general al Primăriei Beleţi Negreşti ar fi existat mai multe certuri. Conflictul ne-a fost confirmat şi de Bogdan Ivan şeful pe linie de partid al lui Mihai Marin. „Am o relație foarte bună cu el. Știu că se zbătea foarte tare acolo să rezolve problemele localității. Mi-a spus că are probleme mari cu secretarul general. Doamna secretar a fost foarte tristă când a fost ales el primar. Îmi amintesc când am fost la învestire, că doamna secretar era foarte supărată, dumneaei fiind prietenă cu fostul primar. Secretarul este funcționar public și trebuie să facă ce dispune primarul, dar acolo era o problemă. Imediat cum am aflat ieri dimineață ( nr luni) despre incendiu l-am sunat și avea telefoanele închise. Ca om, este foarte cumsecade. Are doi copii. Nu este un om care să vrea să facă rău”,  a declarat Bogdan Ivan, președinte Pro România filiala Argeș, referindu-se la relaţia dintre edil şi secretarul general.

Salariaţii fac curăţenie în urma incendiului

În comună oamenii nu vor să vorbească despre primarul Marin, nici ca om, nici despre activitatea lui. La fel şi familia. La primărie era ieri, o atmosferă apăsătoare. Salariaţii cărau scrumul rămas de la documentele arse, cu roada. Mizeria este încărcată într-un camion.
În toate birourile totul era înnegrit de fum. În biroul primarului a ars cel mai rău. Oamenii încearcă să cureţe ca să poată relua activitatea. ■M.Sandu