Spectacol de Revelion în Pitești!

0
0



Ieri a avut loc o conferință de presă la Primăria Pitești, susținută de primarul Cristian Gentea. Alături de edil s-au aflat și cei doi viceprimari, Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, și administratorul public Lucrețiu Tudor. Primarul a anunțat că va fi organizat un spectacol de Revelion în Piața Primăriei Pitești. Acesta a vorbit și despre proiectele aflate în derulare.


Primarul Cristian Gentea a anunțat că va organiza un spectacol în Centrul Piteștiului în noaptea de Revelion. „Suntem în procedură de achiziţie şi mâine se încheie cele cinci zile pentru un concert şi un foc de artificii. În 2019 a costat 2,5 miliarde, dar acum va costa mai puţin, va fi sensibil mai puţin. Nu facem ceva extraordinar, dar nici nu putem să nu facem nimic. Mă gândesc la familiile cu copii care din cauza pandemiei nu pot pleca pe nicăieri şi o să facem ceva frumos şi decent”, a punctat primarul Cristian Gentea.

Bazinul Costache Negri acoperit cu un balon

Deși spera că în luna octombrie bazinul din Costache Negri va fi acoperit cu un balon, pentru a permite ca micii sportivi să se pregătească în cele mai bune condiţii, a survenit o întârziere. Edilul a explicat motivul. „Când am fost la ceremonia de aprindere a iluminatului festiv şi am împărţit brioşe, a fost o fetiţă care m-a întrebat când va fi acoperit bazinul din Costache Negri. Termenul iniţial a fost în septembrie şi speram ca în octombrie să fie gata. Săptămâna trecută am pus pe Facebook imaginile cu vestiarele care arată impecabil. Din păcate, din cauza pandemiei şi pentru că asta este România au avut mari probleme cei de la Caroli cu firma care furniza cortul. Nu am nicio vină şi nu are nici firma Caroli vreo vină. Aseară m-au anunţat că au renunţat la contractul cu această firmă şi au găsit pe altcineva, suma fiind mult mai mare. Balonul nou va fi gata în jur de 15 ianuarie”, a punctat primarul Cristian Gentea.

Impozite uriașe pentru terenuri neigienizate

Edilul a anunțat că terenurile și clădirile lăsate în paragină vor fi impozitate cu 500%. Acesta a spus că 100 de terenuri au fost igienizate și 27 de clădiri au fost renovate în Pitești. „La terenuri au fost emise 178 de somații. 51 de terenuri nu au fost igienizate. Pentru unele dintre ele nu am avut confirmările de primire, în concluzie pentru 7 terenuri și 10 clădiri am propus, în ședința din aceasta lună, majorarea impozitelor cu 500%. Scopul nu este să aducem bani la buget. Mă bucur că 100 de terenuri au fost igienizate și 27 de clădiri au foat renovate. Este un început bun. Vrem un Pitești curat. Acțiunile vor continua și în 2022. ”

Cetățenii sfătuiți să folosească plata electronică

Lucrețiu Tudor, administratorul public al Piteștiului, îi îndeamnă pe piteșteni să folosească serviciile electronice. ”Ne dorim foarte mult ca piteștenii să se îndrepte către serviciile electronice. Este o perioadă dificilă, pandemia. Serviciile online: – informarea și plata electronică – de anul trecut este disponibilă și plata online de către persoanele juridice – persoanele, atât fizice cât și juridice, își pot obține online certificatele fiscale – și documentația pentru taxa de salubritate poate fi depusă online.”, a declarat Lucrețiu Tudor.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.