În Argeș, PSD moare de plictiseală, PNL de nervi, iar USR de grija altora

0



În ultimele zile ale anului trecut, în fiecare dimineață îmi spuneam că voi scrie și voi publica un TOP 10 al evenimentelor politice din Argeș. Pe la orele prânzului încercam să văd cum ar arăta un asemenea clasament, iar spre seară renunțam. A doua zi, o luam de la început.
M-a găsit 2022 fără TOP 10 evenimente politice ale anului 2021.
În cazul în care aș fi făcut totuși un astfel de clasament, el ar fi arătat în felul următor:
1. PSD a murit de plictiseală.
2. PNL a murit de nervi.
3. USR a murit de grija altora.
Când vorbesc despre plictiseala PSD, mă refer la plictiseala politică. În CJ, a avut încă de la început majoritate, iar în CL Pitești, după câteva runde de scandal, primarul i-a dat pe brazdă pe liberali și useriști. Și Ion Mânzână, și Cristian Gentea au putut lucra în funcție de agenda proprie. Este suficient să vă aruncați privirea pe cele două rapoarte de activitate, ale CJ și CL Pitești, pentru a vedea cât de mult s-a muncit. Pe fondul plictiselii politice, munca din administrație a fost uriașă și deloc plictisitoare.
Nebunia epocii noastre constă însă și în faptul că oamenii care votează nu citesc rapoarte de activitate, se ghidează doar după aparențe, de asta spun că, în aparență, PSD Argeș s-a plictisit.
În schimb, PNL Argeș a înnebunit de draci.
Ce să adaug însă la acest capitol ? Pot face un mare și important merit din faptul că Adrian Miuțescu s-a poziționat în tabăra Orban și a ținut-o în aceeași direcție până când a ajuns să plece din partid ? Este acest gest politic unul benefic pentru Argeș ? În niciun caz.
E cumva un eveniment demn de pus în top faptul că Alina Gorghiu a tras sforile pentru a fi desemnată președinte interimar al PNL Argeș ? Nu cred că îi interesează pe cetățenii județului care e treaba cu doamna Gorghiu, cel mult se amuză dacă citesc vreo știre despre ifosele și erorile ei gramaticale.
Cu privire la USR, fuse și se duse. Ce mai reprezintă în Argeș, la această oră, un domn pe nume Ionuț Moșteanu, care lăsa impresia, în urmă cu mai puțin de un an, că el taie și spânzură ? Pur și simplu, nimic, nothing, nada. Dar doamna simpatică pe nume Emilia Mateescu, ce a fost prefect vara trecută, oare ce mai face ? N-am habar și garantez că nimeni nu e interesat de subiect.
Ce vreau să spun este că aș fi fost un comentator prea rupt de realitate să fac un top din evenimente gen:
– A plecat ”prefecta” Mateescu.
– A ieșit din atenția publică deputatul Ionuț Moșteanu.
– Nu se mai aude nimic de senatorul USR de Argeș Narcis Mircescu.
După cum se poate observa, nici USR nu ne-a oferit argumente pentru a intra într-un clasament al vieții politice a Argeșului pe anul 2021. Este oare un eveniment faptul că deputatul Moșteanu încă nu ne-a lămurit dacă are sau nu o diplomă universitară conformă ? N-aș zice.
Dacă observați, unii precum Ion Mînzînă, Cristian Gentea, Simona Bucura – Oprescu sunt la locul lor și își văd de ale lor, în vreme ce de partea sau de părțile celelalte observăm dispariții în neant și apariții din neant.
Fiindcă dispariție în neant este soarta politică a celui care era cândva prefect, pe nume Emanuel Soare, iar apariție din neant este prefectul de azi, Radu Perianu.
M-am gândit că aș fi putut începe un TOP 10 cu un fragment din introducerea pe care a făcut-o președintele Ion Mînzînă la Raportul pe 2021:
” În toată construcția a ceea ce înseamnă activitatea Consiliului Județean Argeș, am plecat de la ideea construirii unui buget care să răspunsă nevoilor cetățenilor județului Argeș. Cuvântul de ordine a fost acesta– economii pe toate planurile. Este un prim pas pe care l-am făcut pentru că și în anii următori ne propunem același lucru, reducerea cheltuielilor. Atâta timp cât vom avea mai multe sume duse în investiții, cu atât mai mult se va vedea implicarea noastră în ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Argeș.
În toată această perioadă noi am plecat de la ideea că trebuie să reducem drastic cheltuielile în tot ceea ce înseamnă aparatul Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate și să creștem bugetul pentru dezvoltare cu 7% mai mult față de anul 2020. Cu acești bani am reușit să asigurăm cofinanțarea și finalizarea mai multor investiții realizate din fonduri europene și PNDL, precum și anumite proiecte de infrastructură din bugetul propriu.
Avem nevoie de 10 milioane de euro pentru cofinanțarea marilor proiecte de dezvoltare și, pentru a avea garanția că îi putem asigura, Consiliul Județean Argeș va contracta un credit bancar. Le mulțumesc aici consilierilor județeni care au aprobat acest demers.”
Cum spuneam, în Argeș, PSD se plictisește politic și muncește administrativ, PNL crapă de nervi și nu știe care îi va fi viitorul, iar USR ne-a părăsit lăsându-ne neconsolați.
Ce TOP 10 să mai faci ?
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)