Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 30 min; • Timp de gatire: 40 min; • Gata in: 1 ore, 10 min
Ingrediente:
• sare; • 50 ml lapte călduţ; • 50 ml apă minerală; • 3-4 linguri ulei; • 400 g făină; • 300 g măsline; • 1 ardei verde; • 1 gogoşar; • 2-3 roşii; • 250 gr. mozzarella; • 100 gr. bacon afumat; • 2-3 fire busuioc; • 1 cubuleţ drojdie; • 1 ou
Mod de preparare:
1. Se pune într-un bol făina cernută, se face un gol la mijloc, se pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia.
2. Se amestecă uşor până se încorporează toată făina, se adaugă uleiul şi apa minerală şi se frământă bine, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 30 de minute. Acesta este secretul pentru un blat de pizza pufos, exact ca la restaurant.
Pregătirea aluatului pentru blatul pufos de pizza. Între timp, se taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe. Roşiile se decojesc, se taie cubuleţe şi se rade mozzarella. Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde aluatul uniform, apoi se aşază toate ingredientele. Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins. Asta-i tot și în doar câțiva pași simpli ai obținut cea mai bună pizza de casă.
Această pizza de casă cu blat pufos se serveşte caldă, cu sos dulce sau picant.