Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 20 min • Timp de gătire: 15 min • Gata în: 35 min
Ingrediente:
• 3 bucăți piept de pui • 6 felii şuncă sau mușchiuleţ afumat • 6 felii caşcaval • 1 pahar de vin • 1 căţel usturoi • 6 linguri făină • 1 legătură salvie • 1 praf sare, piper • ceașcă ulei
Mod de preparare:
Se împarte pieptul de pui în jumătăți. Se asezonează bine cu sare si piper. Se dă prin făină, se scutură excesul și se prăjesc în ulei împreună cu un cățel de usturoi, pe ambele părţi, până se colorează uniform. Piepţii de pui rumeniţi se transferă într-o tavă de copt. Se pun feliile de şuncă sau mușchiuleţ peste şi se dau la cuptorul încins la 180°C, timp de 5-10 minute. Între timp, se scurge excesul de ulei din tigaie. Se adaugă salvia care se căleşte un minut. Se stinge cu vin şi se fierbe până se îngroașă puţin sosul. Se scoate tava din cuptor, se toarnă sosul peste. Se aşează caşcavalul deasupra fiecărui piept de pui în parte. Se introduce din nou tava la cuptor, până când caşcavalul se topeşte şi devine auriu.