A construit ilegal 3 apartamente

0
0



Şase persoane au ajuns la audieri ieri dimineaţă, în urma a 11 percheziţii, fiind audiate în dosarul unui dezvoltator imobiliar care, nu a respectat proiectul şi a construit câte un etaj în plus clădirilor avizate de Primăria Piteşti. Numărul celor anchetaţi s-ar putea extinde, oamenii legii descoperind noi amănunte pe măsură ce înaintează în anchetă, la fel cum s-au extins şi cercetările care au început de la un bloc şi acum s-a ajuns la cel de-al doilea. Unul dintre suspecţi este funcționar în cadrul Serviciului de Urbanism şi Autorizaţii Construire din cadrul Primăriei Piteşti. Oamenii legii au ridicat ieri, o serie de documente şi de la sediul administraţiei locale.


Problemele societăţii Florian Construct Invest Concept SRL au apărut în luna noiembrie 2021. Mai mulţi cetăţeni de pe strada Nicolae Iorga, din zona Tancodrom, au sesizat că dezvoltatorul a construit ilegal un bloc. Primarul Cristian Gentea a făcut un control la faţa locului şi a constatat că reclamaţia se confirmă. A fost demarată o anchetă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti după ce din acte reieşea că reprezentanţii societăţii au construit un bloc cu trei etaje cu toate că aveau autorizaţie pentru o casă cu două etaje. În timpul cercetărilor s-a constatat că Florian Ţ. , patronul firmei mai are şi alte construcţii în zonă fiind verificate documentele acestora. S-a stabilit că sunt probleme şi cu alt bloc, cercetările fiind extinse. „Astăzi, 9 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane, precum și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind modificări neconforme ale unor imobile, din domeniul construcțiilor civile.
Persoanele sunt bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Perchezițiile se desfășoară la locuințele unor persoane, precum și la sediile și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din județul Argeș și municipiul București.Din cercetări a reieșit că, pentru un imobil, pentru care a fost obținută autorizație de construire cu regim de înălțime P+2E, dezvoltatorul imobiliar ar fi modificat construcția, transformând imobilul într-unul cu regim P+2E+M. Ulterior, cu ocazia recepției lucrărilor, membrii comisiei de recepție ar fi atestat faptul că lucrarea de construcție realizată ar respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire. Prejudiciul stabilit până în prezent este de 680.000 de lei, reprezentând valoarea investiției edificate ilegal. Șase persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri. La activități participă luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Argeș” a transmis IPJ Argeş.

Avea avize pentru 4 apartamente

Din cele 11 percheziții, 2 au avut loc în Bucureşti, restul în Argeş. Au fost duşi la audieri arhitectul, care este bucureştean, dezvoltatorul, constructorul, dirigintele de şantier, funcţionarul Primăriei Piteşti. Reprezentantul societăţii care a obţinut avizele de construcţie este acuzat că în loc de 4 apartamente câte erau în proiect a construit şapte. Ceilalţi au partea lor de vină că au acceptat să fie construite ilegal cele 3 apartamente. Mai mult, funcţionarul de Urbanism a semnat şi procesul verbal de recepţie, în care ar fi consemnat că sunt 7 apartamente cu toate ce proiectul nu fusese respectat, acceptând în acel fel ilegalitatea.

Primarul spune că administrația locală colaborează cu Poliția

Ieri după descinderi, Primăria Piteşti a venit cu un punct de vedere oficial în care precizează la la sediul administraţiei locale nu au avut loc percheziţii: „ Serviciul de investigare a criminalității economice a solicitat, în această dimineață, acte de autorizare a construirii unui imobil din Pitești: proiect tehnic, memoriu tehnic, certificat de urbanism, autorizație de construcție, etc. Solicitarea vine ca urmare a anchetei în desfășurare într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Primarul Cristian Gentea transmite un mesaj clar: „Activitatea administrației municipale nu este afectată, dimpotrivă – este susținută într-o colaborare deschisă cu instituțiile statului privind legalitatea construcțiilor și dezvoltarea imobiliară în municipiu. Din prima zi în primărie am urmărit respectarea legii! Oricând vom pune la dispoziție autorităților competente orice document solicitat și apreciem modul în care își fac datoria cei de la investigarea criminalității economice!” Ancheta este în desfășurare.”  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.