Primar la muncă în folosul comunității

0

  • Condamnat de instanță



Fostul primar al Câmpulungului a ajuns să presteze muncă în folosul comunității după ce a condus mațina sub influența alcolului. Fapta s-a petrecut în 2020, în ziua de Bobotează. 


Condamnat anul trecut la un an de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, Liviu Țâroiu s-a ales și cu obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității. Fostul edil muscelean ceruse să fie scutit de muncă în frig și umezeală, dar nu i s-a acceptat.

Pedeapsă mai dură

În primă instanță, Țâroiu primise doar nouă luni de închisoare, aplicarea pedepsei fiind amânată, dar și obligarea la muncă neremunerată timp de 30 de zile în cadrul Complexului de Servicii Comunitare – Centrul de primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie din Municipiul Câmpulung. La apel, pedeapsa principală a fost mai dură, la fel ca și dispoziția privitoare la munca fără plată.

A cerut să fie scutit de muncă în frig

Perioada de prestare neremunerată în folosul comunității a fost mărită la 60 de zile și nu la un centru social, ci la Primăria Câmpulung sau Consiliul Local. Până la urmă, el a fost trimis la ADP, serviciu subordonat Consiliului Local și care are structuri funcționale precum șantierul și sera, ocupându-se și cu strângerea gunoiului și amenajarea spațiilor verzi. Potrivit actualului primar, Elena Lasconi, Liviu Țâroiu a cerut să fie scutit de muncă în frig și umezeală și să fie scutit de efort fizic, din motive medicale, însă solicitarea nu i-a fost acceptată.

Și-a pierdut mandatul de consilier local

În 2021, la aproape două luni de la condamnarea definitivă pentru conducere sub influența alcoolului, fostul primar al Câmpulungului a rămas și fără calitatea de membru în Consiliul municipal. Colegii lui au constatat încetarea de drept a mandatului său, consecință a primirii pedepsei penale constând în un an de închisoare cu suspendare. În hotărârea de constatare a situației lui Țâroiu se prevede faptul că acesta a și demisionat din consiliu. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.