Trei incendii violente!

0



Într-o singură noapte, pompierii argeşeni au fost chemaţi să intervină la stingerea a trei incendii violente. Acestea au avut loc în localitățile Dobrești, Cuca și Cepari din județul Argeș. Au ars două case, mai multe anexe gospodăreşti, o maşină şi o remorcă. De asemenea au fost mistuite, animale, tone de fân şi de lemne pentru foc. Cea mai lungă intervenţie a fost cea de la Tigveni, unde militarii s-au luptat 5 ore cu focul.


Primul incendiu a izbucnit în localitatea Dobrești, unde flăcările se manifestau violent la întreaga locuință și la anexele din gospodărie. Din fericire casa era nelocuită şi nu a fost nimeni rănit. Având în vedere că imobilul se afla într-o zonă izolată, focul a fost văzut târziu de localnici, astfel că, pagubele au fost însemnate. Permanent a existat pericolul de propagare la pădurea din apropiere. Zona era foarte greu accesibilă cu autospecialele de intervenție, pompierii fiind nevoiți să lucreze cu linii lungi de furtunuri. După finalizarea intervenţiei pompierii argeşeni au luat în calcul posibilitatea ca incendiul să fi fost provocat.

Proprietarul s-a salvat

Când pompierii au ajuns la al doilea incendiu, într-o gospodărie din localitatea Cuca, flăcările se manifestau generalizat la o locuință și la anexele construite din lemn aflate în vecinătate. Proprietarul care locuia singur a reuşit să se salveze ieşind din casa cuprinsă de foc, înainte ca flăcările să ajungă în interior. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este coșul de fum deteriorat.

Animalele au pierit în foc

Cinci ore, atât a durat cea de a treia intervenţie, din noaptea de luni spre marţi, a pompierilor. Incendiul a distrus anexele unei gospodării din localitatea Cepari și un autoturism cu remorcă. Au intervenit echipajele de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș și Punctul de Lucru Tigveni. Militarii au reuşit să oprească extinderea flăcărilor la casa din imediata apropiere. În foc au murit toate animalele şi păsările aflate în adăpost. Au mai ars aproximativ 5 tone de fân și câțiva metri cubi de cherestea. Se bănuieşte că incendiul a fost provocat de efectul termic al curentului electric.  M.Sandu