Ceai şi cafea de la poliţişti, pentru ucraineii care tranzitează judeţul Argeş

0
0

O acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, organizată joi pe DN 7 s-a transformat într-o acţiune umanitară. Poliţiştii argeşeni au oferit ceai şi cafea ucrainenilor care tranzitează judeţul nostru. M.S.

Astăzi, 03 martie a.c., la nivelul județului Argeș, a avut loc o acțiune, în sistem integrat, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special al oboselii la volan, dar și pentru verificarea transportului rutier de marfă și persoane, anunţă IPJ Argeş.

La acțiune au participat polițiști argeșeni din structurile rutiere, luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, Serviciul pentru Imigrări Argeș, dar și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutier – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeș și Registrul Auto Român.

Activitatea a avut ca obiectiv principal: prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul oboselii la volan, cunoscut fiind faptul că aceasta reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, județul nostru fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucrainieini, polițiștii argeșeni au desfășurat o acțiune preventivă pentru combaterea oboselii la volan.

Polițiștii au oprit în trafic vehicule care parcurg o distanță considerabilă și au oferit șoferilor, dar și pasagerilor cafea, ceai și sfaturi preventive, atât în limba engleză, cât și în limba ucraineană.

Astfel, polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să ia pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum, să păstreze distanța regulamentară între vehicule, să respecte regimul legal de viteză și regulile de circulație!

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere, a transmis sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.