A pus gablonzuri în locul bijuteriilor din aur!

0



Timp de mai mulţi ani, o angajată a unei case de amanet şi a unei case de schimb valutar, din Pitești, a obţinut pe lângă salariu, o sumă considerabilă, după ce a sustras din bunurile amanetate de clienţi și din bani. Ca faptele ei să treacă neobservate, salariata a pus în plicurile cu bijuterii gablonzuri. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Piteşti.


Dosarul a fost deschis în primăvara anului 2018 de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti după ce patroana unei casei de amanet şi a unui birou de schimb valutar a depus o plângere. Afacerista avea aceeaşi angajată la cele două societăţi şi în urma unui inventar a constatat că avea o lipsă în gestiune în valoare de 950.000 lei. Femeia lucra de 10 ani la cele două firme iar anchetatorii au descoperit ce fura de 8 ani. Contabilul firmei a luat la verificat contractele de amanet şi a constatat că unele erau expirate, altele, aveau bunuri supraevaluate. A anunţat-o pe patroană care, la rândul ei, a făcut verificări. Acesta s-a dus inopinat la punctele de lucru. Când a făcut inventarul la casa de schimb valutar, femeia de afaceri a crezut că leşină. Angajata avea trecut în registrul de casă o sumă, dar în seif avea cu 80.600 lei mai puţin faţă de valoarea reală. Au fost primele nereguli depistate. Au urmat și altele!

Riscă închisoarea

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că la verificările efectuate la sediul firmei de amanet s-a constatat că în sertar nu se găsea nicio sumă de bani, iar plicurile ce ar fi trebuit să conţină bijuteriile amanetate erau deschise. La unele lipsea conţinutul la altele, bijuteriile din aur fuseseră înlocuite cu gablonzuri, constatându-se o lipsă în gestiune de bani şi bijuterii în valoare de peste 470.000 de lei. Aceasta a acţionat după ce a căpătat încrederea patroanei şi şi-a dat seama că la cele două firme nu se făceau frecvent verificări contabile. Sustrăgea banii în tranşe reduse, de fiecare dată când avea nevoie. Pusă în faţa probelor, când patrona a efectuat inventarele, salariata a scris o declaraţie în care care a recunoscut că a sustras din casieriile celor două firme bani şi bijuterii în valoare de peste 788.000 de lei. A motivat că a avut nevoie de bani şi a vândut bijuteriile furate. Angajata a fost dată afară de la locul de muncă iar împotriva ei fiind depusă plângere. În baza documentelor depuse la dosar s-a constatat că salariata a comis faptele în perioada 2010-2018, la doi ani după ce a fost angajată. În cadrul procesului femeia de afaceri s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 551.000 lei. Inculpata este acuzată de delapidare iar dacă va fi găsită vinovată riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. În plus va trebui să achite şi prejudiciul.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.