Cutremur în Argeş

2Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că ieri dimineață a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter în zona seismică Făgăraș – Câmpulung, din județul Argeș. Seismul a fost resimţit şi la Piteşti. Au fost trei cutremure ieri, în ţara noastră, două având loc zona sesimică Vrancea.


Seismul a avut loc luni dimineața, la ora 09:31 (ora României) şi s-a produs în județul Argeș, zona seismică Fărăraș – Câmpulung. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 167,85 km și a fost resimțit în mai multe orașe, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. A fost la 46 km NE de Pitești, 60 km SV de Brașov, 75 km NV de Ploiești, 100 km SE de Sibiu, 116 km NV de București, 145 km NE de Craiova, 165 km NV de Ruse, 203 km SV de Bacău, 208 km SE de Cluj-Napoca, 223 km V de Brăila. Tot ieri, al doilea înregistrat luni, la ora 09:32:09 s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 100 km. Primul cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter s-a produs la puţin timp după miezul nopţii de duminică spre luni, în zona Vrancea. Este cel mai puternic cutremur produs în această zonă, de la începutul anului 2022. Seismul, de intensitate doi, a fost înregistrat la ora 00:31, la o adâncime de 103 kilometri. Mişcarea telurică s-a produs în apropiere de Braşov, Bacău, Ploieşti, Galaţi, Brăila şi Bucureşti. M.Sandu


2 COMENTARII

  1. In primavarea anului 1514, zona seismică Făgăraș–Câmpulung s-a cutremurat … de prin martie pana prin mai . //Ziua ce se zidea, noaptea se surpa//.
    Cei care au proiectat Barajul, nu l-ar mai fi proiectat de-ar fi stiut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.