Ştiri de la IJP

0



În arest după ce condus beat de două ori
În noaptea de 13 spre 14 martie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii Secției 1 Poliție Pitești l-au depistat pe un bărbat, de 26 de ani, din Ştefăneşti, conducând un autoturism, pe strada Calea București, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Laurenţiu M., rămăsese fără pemris în luna februarie după ce a fost prisn conducând sub influenţa alcoolului. Oamenii legii l-au pus să sufle în etilotest, aparatul indicând o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind consuderat pericol public, după ce a fost prins beat la volan de două orei într-o lună. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Şofer fără permis, reţinut
Luni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, și au reținut un bărbat de 21 de ani, din Ștefănești. Acesta a fost prins în noaptea de duminică spre luni, la volanul unei Dacia Solenza băut şi fără permis, pe DN 7, pe raza orașului Ștefănești. În cazul lui etilotestul arăta o concentraţie de 0,37mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost reţinut pentru 24 de ore. Ieri a fost eliberat sub măsura controlului judiciar.
10 permise reţinute luni!
Luni, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare. M.S.