Reținut după ce s-a iubit cu o fată de 14 ani!

0



Mare poveste de dragoste între un tânăr, de 21 de ani, din Mărăcineni şi o minoră, acum, în vârstă de 15 ani. Clipele fierbinţi dintre cei doi au intrat sub incidenţa Codului Penal iar îndrăgostitul a fost reţinut sub acuzaţia de act sexual cu un minor. S-a ajuns la această măsură după ce tânărul, împotriva căruia începuse urmărirea penală, nu a renunțat la partidele de amor.  


Anul trecut, mama unei copile care avea 14 ani, din Mărăcineni, a sesizat autorităţile după ce a început să aibă probleme cu copila amorezată, până peste cap, de un tânăr de 21 de ani, din aceeaşi localitate. Fata nu o mai asculta şi pleca de acasă fără să se mai ştie nimic de ea. Cazul a intrat în atenţia polițiștilor din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești. Oamenii legii au reușit să stabilească faptul că Marian B., de 21 de ani, din Mărăcineni, a întreţinut relaţii sexuale, consimţite, cu fata, de mai mute ori. Având în vedere că minora avea doar 14 ani, pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub acuzaţia de act sexual cu un minor. I s-a adus la cunoştinţă faptul că este urmărit penal, că riscă închisoarea şi că nu trebuie să se mai vadă cu copila pentru că este ilegal să întreţină relaţii sexuale cu ea chiar dacă fata şi-a dat acordul. Oamenii legii i-au explicat că potrivit legii, se consideră că o copilă de 14 ani nu poate să discearnă ce este bine şi ce este rău pentru ea, nici nu conştientizează pericolul la care se expune.

Riscă până la 5 ani închisoare

Tânărul nu a ţinut cont de faptul că pe numele său a fost întocmit dosar penal şi în perioada septembrie-decembrie 2021 a continuat să facă dragoste cu fata care, între timp, a împlinit 15 ani. Aflând despre toate acestea, oamenii legii l-au chemat la audieri. Atunci când a fost citat telefonic, Marian B. a avut o atitudine sfidătoare la adresa ofiţerilor BIC. Acesta a refuzat să meargă la audieri spunând că este ocupat şi nici nu are mijloc de transport să se deplaseze până la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti. Asta cu toate că tânărul nu lucrează şi ar fi avut timp berechet! Ţinând cont de “doleanţele” inculpatului, oamenii legii s-au gândit să-i întindă o mână de ajutor. Au emis pe numele lui un mandat de aducere şi, în acest fel, Marian B. a avut parte de transport gratuit, fiind dus la audieri de un echipaj al Poliţiei. După ce a dat o declaraţie, a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ieri fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Tot ieri, Marian B. a fost plasat sub măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Dacă va fi găsit vinovat tânărul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.