Spaghete carbonara de post

0



Ingrediente:
• 160 gr. spaghete
• 160 gr. ciuperci feliate
• 160 gr. spanac (opțional)
• 2 căței de usturoi
• o mână de pătrunjel
Pentru sosul carbonara vegan
• 120 gr. caju
• 8 linguri lapte de soia
• 1 linguriță drojdie
• sare și piper
Mod de preparare:
Pentru început, pune caju-ul în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. Acum urmează pastele. Pune-le la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, nici mai mult, nici mai puțin.
Sotează ciupercile și usturoiul în puțin ulei, timp de 8 minute. Dacă vrei să pui și spanac, adaugă-l acum împreună cu pătrunjelul și mai lasă pe foc încă 5 minute.
Prepară sosul pentru spaghete carbonara de post prin simpla adăugare a ingredientelor într-un robot de bucătărie și mixează-le până obții un rezultat cremos, omogen.
Scurge pastele de apă și adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul și amestecă totul. Servește o porție de spaghete carbonara de post cu extra pătrunjel pe deasupra.