Se opreşte căldura la Piteşti!

0



Ieri, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc la Primăria Pitești, primarul Cristian Gentea a anunţat că în Piteşti sunt demarate multe lucrări publice şi că în curând vor fi deschise alte şantiere. Acesta a mai precizat că se va opri furnizarea căldurii. 


Primarul Cristian Gentea a anunţat, în cadrul întâlnirii cu presa, că în Piteşti se lucrează intens la mai multe obiective. Edilul chiar a precizat că sunt multe şantiere deschise în Piteşti, dar că în perioada imediat următoare vor fi deschise şi alte puncte de lucru, la obiective foarte importante pentru piteşteni. “ Avem multe şantiere deschise în Piteşti în această perioadă. Începând cu 4 aprilie vom da drumul la staţia de asfalt aşa că vom deschide şi alte şantiere. Ne vom ocupa de reparaţii prin ADP pentru că sunt zone unde este nevoie de intervenţii. Vom ridica în continuare capacele la cotă. Vom acea nevoie de marcaje. Am discutat cu cei de la ADP şi m-au asigurat că nu vom avea probleme”, a declarat primarul Cristian Gentea.

În alte oraşe s-a sistat furnizarea energie termice

Cristian Gentea a mai anunţat că de la 1 aprile, SC Termo Calor Confort S.A va întrerupe furnizarea căldurii în apartamentele piteştenilor. „Cu 1 aprilie se va opri furnizarea energiei termice în Pitești. Se poate să mai fie câteva nopți mai reci, dar sper să înțeleagă toată lumea. În multe orașe mari din țară s-a oprit furnizarea energiei termice.”, a anunțat primarul Cristian Gentea. Reamntim că din cauza scumpirlor din sectorul energetic costul gicacaloriei a crescut până la 645,3 lei/Gcal. Populaţia a plătit 385 lei/Gcal, inclusiv TVA, diferența până la prețul de producere, transport, distribuție și furnizare în valoare de 260,3 lei/Gcal, fiind acoperită prin subvenție din bugetul Primăriei Pitești. Prelungirea perioadei ar fi o povară financiară atât pentru locatari cât şi pentru administraţia locală. M.S.