Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 25 min • Timp de gătire: 25 min • Gata în: 50 min
Ingrediente:
Pentru blatul de pizza de post • 300 gr. făină • 3 linguri ulei de măsline • 1 lingură zahăr • 1 plic drojdie uscată • 1 praf de sare Pentru umplutură pizza de post • sos marinara • legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci • brânză tofu • oregano
Mod de preparare:
În primul rând se face aluatul, din numai 5 ingrediente. Sosul este extrem de important pentru reușita gustului final. Așa că e de preferat să nu pui ketchup sau bulion pe pizza de post. Fă un sos rapid marinara din 2 linguri ulei de măsline, 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați, 750-800 gr. roșii la conservă, 1 praf de ardei iute, sare, oregano, piper și o crenguță de busuioc proaspăt. Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos! Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post.