- Sfatul DSV Argeș înainte de Sărbătorile Pascale
Având în vedere că în preajma Srăbătorilor Pascale sunt sacrificați mulți miei, Direcția Sanitar Veterinară Argeș îi avertizează pe Argeșeni să cumpere carnea numai din centrele special amenajate și să sacrifice ovinele numai în locațiile autorizate.
În acest sens, la nivelul județului Argeș există abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor, situate în Bascov ( SC Sam Dor Divers SRL, SC Rador A&E SRL și SC Stanion Invest Total SRL ), Câmpulung Muscel ( SC Abatorul Câmpulung SRL ), Rucăr ( SC Cosco Vele SRL ), Costești (SC Muntenia Costești SRL) și Ștefănești (SC Radic Star SRL). Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor și a iezilor proveniți de la crescătorii de animale ce dețin exploatații înregistrate sanitar veterinar.
În plus, în urma solicitării scrise, s-a emis aviz temporar de funcționare pentru sacrificare miei la nivelul exploatației proprii, în localitatea Surdulesti, com.Miroși, Nr.390B, jud.Argeș, cu respectarea condițiilor sanitare veterinare și de siguranță alimentelor. Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul abatoarelor se face în piețe autorizate temporar pentru această activitate (piața Ceair, piața Smârdan și piața Găvana din Pitești, precum și în măcelarii înregistrate sanitar veterinar de pe rază județului Argeș.
Riscuri grave
În centrele de tăiere temporare, sacrificarea și comercializarea se face doar la cererea consumatorului final, fiind interzisă comercializarea către alte unități de vânzare cu amănuntul. Toate carcasele comercializate la nivelul unităților enumerate mai sus trebuie să fie marcate doar cu ștampila ovală iar din centrele temporare, ștampila de marcare este de formă rotundă. n
Totodată este atrasă atenția asupra riscurilor grave la care consumatorii se expun în cazul consumului de produse alimentare achiziționate din locuri neamenajate, fără supraveghere sanitară veterinară – comerț stradal sau alte spații neaprobate sanitar veterinar. S.M.