Ce veţi găsi la Simfonia Lalelelor!

0



Ieri, înainte de inaugurarea celei de a 45-a ediţii a Simfoniei lalelelor, pregătirile erau în toi în parcul Lunca Argeşului. Comercianţii îşi amenajau standurile cu plantele oferite spre vânzare în timp ce expozanţii îşi puneau la punct temele prezentate în acest an. Redactorii Curierului zilei au stat de vorbă cu cei implicaţi în manifestare şi vin cu imagini pentru cititori. Iată ce veţi putea găsi la cea de a 45-a ediţie a Simfoniei Lalelelor. 


Spaţiile pentru expozanţi se află în spatele locului de joacă pentru copii, fiecare unitate şcolară sau grădiniţă având delimitată o zonă în care să amenajeze tema dorită. Elementul de noutate este că, în acest an, se folosesc numai flori la ghiveci sau plantate direct în pământ, la fel şi arbuşti. Expozițiile sunt făcute din bugetul personal, fiecare unitate prezentă, fiind nevoită să cumpere răsadurile. De asemenea, mulți părinți s-au implicat și au sponsorizat acțiunea.

Căsuţele cu dulciuri, pe aleea princială

Pe aleea principală, au fost aduse şase căsuţe din lemn destinate comercianţilor care vor oferi spre vânzare dulciuri şi diverse alte produse alimentare sau handmade.

Comercinaţii de flori şi-au expus marfa

Comercianţii de flori au fost amplasaţi pe o altă alee, tot în partea stângă acolo unde este concentrată întreaga activitate legată de Simfonia Lalelelor. Sunt mai multe standuri în care producătorii şi-au expus marfa. Unii dintre ei sunt nemulţumiţi de faptul că au fost plasaţi mult prea departe de intrarea în parc şi se tem că nu vor avea vânzarea din alţi ani când manifestarea avea loc în centrul oraşului. Un comerciant de la Sibiu, a declarat că în ultimii 20 de ani a fost mereu prezent la Simfonia Lalelelor. Omul priveşte cu scepticism schimbarea din acest an.

Dino Park îi aşteaptă pe copii

Cei mai fericiţi sunt copiii, pentru care a fost amenajat un Dino Park. Acolo pot vedea imitaţii ale animalelor preistorice, în mărime naturală, dar și o mascotă. Preţul de intrare este de 250 de lei pentru adulţi. Copiii mai mici de 3 ani au intrare gratuită. La intrare este amenajat şi un magazin cu donozauri în miniatrură.

Mii de de lalele…

Muncitorii de la Administraţia Domeniului Public au plantat mii de bulbi de lalele care, sperau ei, să fie înflorite la inaugurare. În acest scop au făcut minisere şi au acoperit straturile de flori cu folie. Din cauza frigului doar o parte au înflorit, aşa cum doreau muncitorii. M.S.