Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin!

0



La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti se face testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin. Testul Babeş-Papanicolau este una dintre cele mai simple investigaţii medicale. Femeile interesate vor trebui să îşi facă programare. Nu este necesar bilet de trimitere.


Proiectul s-a derulat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi în anii trecuţi, urmând să fie derulat şi anul acesta. Cancerul de col uterin nu are simptome şi de aceea medicii recomandă testul Babeş-Papanicolau prin care boala poate fi ulor depistă, în fază incipientă. Procedura este simplă şi nedureroasă. „Medicii recomandă ca testul să fie efectuat anual, studiile arătând că șansele de vindecare cresc considerabil dacă boala este diagnosticată într-un stadiu incipient.

Prin programul naţional de screening derulat de Ministerul Sănătății, acest test se poate efectua gratuit, și în acest an, la Spitalul Județean de Urgență(SJU) Pitești. Programul este accesibil femeilor din județul Argeș, cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani, indiferent dacă sunt asigurate sau nu. Pacientele trebuie să se programeze în prealabil, analiza fiind realizată în cadrul cabinetului de ginecologie din ambulatoriul de specialitate al SJU Pitești (fosta policlinică), în baza cărții de identitate. Nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.

Pentru programări și informații detaliate puteți suna la numărul de telefon: 0248.286.099, interior 247 (Cabinet OG), de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 12.00.”, a declarat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJU Piteşti.  M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.