Dani Mocanu condamnat definitiv!

0



A fost dată sentința definitivă în dosarul manelistului Danu Mocanu, în care era acuzat de conducere fără permis. Acesta rămâne cu decizia dată de Judecătoria Pitești în iunie 2021, când judecătorii l-au condamnat la nouă luni închisoare cu suspendare. Judecătorii Curții de Apel Pitești au admis contestația depusă de procurori, în sensul că l-au găsit vinovat pe manelist de faptul că ar fi condus de 3 ori având permisul suspendat, asta după ce la Judecătoria Pitești a fost achitat pentru una dintre fapte și condamnat pentru celelalte două! Apelul declarat de Dani Mocanu a fost respins.


Pe data de 24 august 2020, Dani Mocanu a fost prins la volanul Mercedes-ului său cu toate că avea permisul de conducere suspendat. În aceeași zi, la intervale diferite, acesta a fost prins de oamenii legii de trei ori. Se spune că la una dintre încălcări, solistul s-ar fi dus la volanul mașinii sale chiar la sediul Poliției. În apărarea lui, Dani Mocanu a susținut că deși avea permisul suspendat pe două luni, avea un certificat de grefă, numai că documentul nu era eliberat de judecătoria pe raza căreia a fost stabilită abaterea ci de o altă instanță.

Pe data de 22 iunie 2021, artistul a fost condamnat de Judecătoria Pitești la 9 luni închisoare cu suspendare. „Condamnă pe inculpatul M. D., la 9 (nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce în formă continuată, faptă din data de 24.08.2020 ora 16:00 şi ora 16:44 (2 acte materiale).” se arăta în sentință. Inculpatul a fost achitat pentru prima faptă comisă în aceeaşi zi. De asemenea instanţa a dispus: „ Obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.” se precizează în hotărâre. În plus, judecătorii au hotărât ca Dani Mocanu să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau la Primăria Piteşti.” Decizia nu era definitivă fiind atacată atât de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cât şi de Dani Mocanu.

Aşteaptă sentinţa din dosarul de incitare la ură

Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa în această lună. Judecătorii au înlăturat soluţia de achitare pentru una dintre cele trei acte materiale fiind condamnate pentru toate trei. Pedeapsa a rămas aceeași, respectiv 9 luni cu suspendare, fiind păstrate şi celelalte obligaţii. Judecătorii au respins apelul declarat de Dani Mocanu. Decizia este definitivă. Mâine, tot la Curtea de Apel Piteşti urmează să fie dată sentinţa definitivă în dosarul de incitare la ură şi discriminare într-unul dintre videoclipurile sale, cu mesaj dur împotriva femeilor.

Este vorba de videoclipul „Curwa” care are peste 20 de milioane de vizualizări. Instanţa de fond l-a condamnat în acest dosar „la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare, cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei , în total 15.000 de lei”. În plus, magistraţii au dispus executarea unei pedepse de 6 luni, o condamnare mai veche, în regim de detenţie. Între timp procurorii au cerut instanţei să se renunţe la executarea pedepsei de 6 luni, pe motiv că expirase perioada de supraveghere cu aproximativ o lună înainte de difuzarea videoclipului. Până acum pronunțarea din acest dosar a fost amânată de trei ori.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.