Elevul a clonat cardul şi a cumpărat ţigări

0



Un adolescent în vârstă de 18 ani, elev la un liceu din Bucureşti, a fost reţinut de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, după ce clonat un card şi a efectuat tranzacţii cu el. Într-o singură zi a cheltuit în jur de 1.000 de lei pe ţigări şi plimbări cu trotineta electrică!


David Sebastian P., de 18 ani, din Bucureşti este un tânăr foarte priceput la I.T. din nefericire însă, şi-a folosit talentul ilegal. Acesta petrece multe ore în faţa calculatorului şi a reuşit să obţină datele cardului unui bărbat din comuna Valea Iaşului, din judeţul nostru. A clonat instrumentul de plată transferând datele de identificate pe un suport magnetic şi a început să facă cumpărături.

Tânărul şi-a comandat online o cantitate mare de ţigări, având o singură tranzacţie de 400 de lei, cu acest scop. Apoi a făcut plimbări cu trotineta electrică prin Capitală şi s-a răsfăţat. A cheltuit din banii argeşeanului în jur de 1.000 de lei într-o singură zi, pe 26 februarie, după care nu l-a mai folosit. Proprietarul cardului nu şi-a dat seama atunci că îi lipsesc bani din cont ci abia după câteva zile. Omul s-a dus la bancă şi a blocat cardul. La o săptămână, David Sebastian P. a vrut să facă o nouă rundă de cumpărături dar nu a mai putut, pentru că între timp cardul fusese blocat.

A comandat totul online

Argeşeanul păgubit a făcut plângere penală. Cazul a fost preluat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. A fost întocmit dosar penal pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Oamenii legii au reuşit să localizeze trazacţiile stabilind că au fost făcute din Bucureşti. Tânărul comandase pe internet şi a plătit online, dar şi-a luat măsuri de precauţie ca să nu fie depistat. Nu a dat a adresa ci a stabilit puncte de întâlnire cu curierii în diverse zone din Capitală. Nu i-a ieşit totul perfect aşa cum credea.

A fost depistat după numărul de telefon, astfel că, marţi s-a trezit cu mascaţii la uşă. Oamenii legii aveau şi imagini cu el, de pe camerele de supraveghere, în timp ce ridica comenzile făcute online.

„Pentru administrarea probatoriului, în dimineața zilei de 19 aprilie, polițiștii argeșeni, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale București, au efectuat o percheziție la locuința tânărului în cauză, în urma căreia au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar după administrarea probatoriului, în după-amiaza zilei de 19 aprilie, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.” a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Argeş. În timpul percheziţiilor oamenii legii au găsit acasă la tânăr un aparat de citit carduri şi suporturi magnetice care urmau să fie utilizate. Ieri după ce a fost audiat de procuror, tânărul a fost plasat sub control judiciar. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.