Tudosoiu s-a întors șef la ISJ

0



Dumitru Tudosoiu a revenit la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș, după o pauză de 2 ani. Acesta a preluat ieri, din nou, frâiele învățământului argeșean, înlocuind-o pe Alina Manea cea care a fost la conducere din ianuarie și până acum. De la ultimul mandat și până în prezent, Tudosoiu a fost consilier local, profesor de educație fizică și sport la Colegiul Național I.C. Brătianu unde a avut postul rezervat și viceprimarul Piteștiului la finalul lui 2020. Iar înainte precedentului mandat a fost în perioada 2012-2014 adjunct la ISJ. Numirea noului șef de la învățământ s-a făcut prin Ordin de Ministru și este valabilă până la finalul anului școlar. Ieri am stat de vorbă cu noul inspector școlar general, la scurt timp după ce a preluat funcția.


Domnule inspector general, de când ați intrat în pâine?
– De astăzi (nr ieri, joi) am preluat postul, am intrat la treabă. După cum se știe numirea inspectorului general se face prin Ordin de Ministru.
Pentru ce perioadă veți conduce din nou Inspectoratul?
– Toate Ordinele au valabilitate până la finalul anului școlar, care este 31 august sau până la organizarea unui concurs. Ori aici nu cred că este cazul de organizare de concurs, așa că este valabil până la 31 august.
De le precedentul mandat și până acum ce ați făcut?
– Am fost consilier local, am fost profesor de educație fizică și sport la Colegiul IC Brătianu unde am catedra mea și unde am postul rezervat iar la finalul anului 2020 am fost pentru o perioadă viceprimarul Piteștiului.
Cu ce gânduri reveniți la ISJ?
– Revin la conducerea ISJ cu cele mai bune gânduri, de a pune în slujba instituției tot ce am acumulat până acum și de a face lucrurile cum trebuie.
Cât timp ați fost în administrația locală ați observat că ar trebui făcut ceva în plus din partea autorităților pentru învățământ?
– Primăria este un factor decisiv în buna funcționare a sistemului de învățământ, pentru că majoritatea finanțărilor vin din partea autorităților locale. Consider că trebuie avut o relație foarte bună cu fiecare primărie, pentru a crește nivelul școlar. Profesorii, educatorii, personalul din educație țin de zona de învățământ, dar partea cealaltă, de cum arată școlile etc ține de autoritățile locale.
Este ceva ce ați observat că nu s-a făcut în perioada asta și trebuie făcut imediat la ISJ?
– Nu am cunoștință de așa ceva. Dar până nu intru în pâine nu pot aprecia dacă sunt lucruri lipsă. Dar cred că s-a muncit în continuare la ISJ
Colegii adjuncți rămân pe poziții?
– La ISJ Argeș nu s-a schimbat decât șeful. Nu trebuie să stea nimeni stresat că va fi schimbat sau să se gândească că va avea alt job. Continuăm în aceeași echipă. Silviu Mihai