Federația Română de Baschet a anunţat schimbări importante în Liga Naţională de Baschet Masculin. Sezonul viitor va avea la start 18 echipe, iar finala campionatului se va disputa în şapte partide.


Decizia a fost luată într-o şedinţă a Comitetului Director al FRB, în urma întâlnirii cu preşedinţii de cluburi de luna trecută, când s-a discutat noul sistem competiţional. Prima schimbare se referă la numărul de echipe participante în Liga Naţională, care creşte de la 16 la 18, adică nu va retrograda niciuna la finalul actualei stagiuni şi se vor alătura două formaţii din liga secundă.

Două conferințe și finală în 7 meciuri

Sistemul de joc va include două conferinţe, cu câte 8 echipe, iar după jocuri tur-retur, primele cinci clasate se vor califica în grupa principală (locurile 1-10), iar celelalte în grupa locurile 11-18.
După jocuri în dublă manşă, primele opt clasate din grupa 1-10 se vor califica în play-off, care va derula partide în trei faze: sferturi şi semifinale în cinci runde, respectiv finala Ligii Naţionale în şapte meciuri, la care se revine după 10 sezoane. M.D.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.