Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 35 min
• Timp de gătire: 20 min
• Gata : 55 min.
Ingrediente:
• 4 felii de bacon
• 4 bucăți x 150 g piept de pui dezosat
• 3 linguri făină
• 2 ouă mari
• 150 g pesmet
• ulei de măsline
• ulei de floarea soarelui
• 2 mâini pline de frunze de spanac
• 2 lămâi
• jumătate de pachet de unt (la temperatura camerei)
• 1 vârf linguriță piper
Pentru unt
• 4 căței de usturoi
• 15 g pătrunjel
• jumătate de pachet de unt
Mod de preparare:
O rețetă cu ingrediente simple, dar care satisface și cele mai pretențioase gusturi, extrem de îndrăgită în întreaga lume. Să facem împreună pui Kiev, după rețeta simpaticului Jamie Oliver.
Prăjește bacon-ul în ulei de măsline, într-o tigaie, pe ambele părți, până devine ușor crocant. Scoate untul ca să se mai înmoaie. Toacă mărunt usturoiul și pătrunjelul. Amestecă-le în untul moale și dă la frigider. Preîncălzește cuptorul.
Acum, crestează un „buzunar” în fiecare piept de pui în parte, în care urmează să bagi ingredientele. Scoate untul din frigider, împarte-l în 4 bucăți egale și pune câte o pătrime în fiecare piept de pui. Apoi câte o felie de bacon crocant. Închide portofelele.
Într-o farfurie plată pune făina, într-un bol cu fund lat bate ouăle și într-o altă farfurie presară pesmetul.
Dă fiecare piept de pui umplut, pe rând prin cele 3 vase. Într-o tigaie în care ai pus puțin ulei de floarea soarelui, pune cele 4 bucăți de pui la prăjit până se rumenesc ușor.
Apoi dă-le la cuptor pentru 10 minute sau până când observi că s-au pătruns.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525