Înjunghiat de un elev de 13 ani!

0

Incident deosebit de grav, petrecut luni după-amiază, la Şcoala Gimnazială „Virgil Calotescu” din Bascov. Un elev în vârstă de 13 ani a înjunghiat un minor în vârstă de 14 ani. Atacul a avut loc pe terenul de sport al unităţii de învăţământ acolo unde cei doi şi-au dat întâlnire ca să-şi regleze conturile. Elevul agresor a fost imobilizat de gardianul şcolii care a intervenit imediat. Copilul se afla în atenţia cadrelor didactice fiind cunoscut cu probleme de comportament. De asemenea el era inclus într-un program individual de consiliere care, din câte se vede, nu a funcţionat!
Incidentul a avut loc luni, în jurul orei 18,.00, la finalul programului şcolar. Victima a mers cu mai mulţi prieteni la Şcoala din Bascov, acolo unde învaţă agresorul şi s-au întâlnit pe terenul de sport. „Un copil de clasa a V-a a înjunghiat un fost elev al şcolii noastre. Gardianul a intervenit rapid şi a imobilizat agresorul. Profesorul de serviciu a anunţat conducerea şcolii. Imediat am acordat îngrijiri victimei. Am sunat la Ambulanţă, la Poliţie, am informat Inspectoratul Şcolar şi Primăria Bascov. Am solicitat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului prin acel număr 119, am făcut şi solicitare scrisă ţinând cont că elevul agresor a mai avut comportamente agresive însă nu atât de periculoase. El este în clasa a V-a dar are vârstă mai mare decât colegii lui, din cauză că a fost dat la şcoală mai târziu, pe la 8 ani şi câteva luni aproape de 9 ani. El ca să-şi manifeste supremaţia, fiind mai mare, avea un comportament adolescentin, printr-un limbaj de ameninţare asupra copiilor. Crease un pic de panică! Noi din septembrie am tot luat măsuri cu acest copil, l-am consiliat, avem un program individual de consiliere, l-am integrat în activităţi educaţionale.” declara Valeria Ion directorul Şcolii Gimnaziale „Virgil Calotescu” din Bascov. Mai mult de atât, săptămâna trecută poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, au avut o acţiune pentru prevenirea delicvenței juvenile, la unitatea de învățământ în cauză, la clasa unde este înscris minorul de 13 ani.

Avea briceagul prins la pulpa piciorului

Copilul care a folosit arma albă este în atenţia cadrelor didactice de ceva timp. Briceagul cu care l-a înjunghiat pe băiatul de 14 ani îl avea prins într-un toc cu scai de pulpa piciorului. „ El provine dintr-o familie dezorganizată, nu are un mediu pentru a se dezvolta emoţional armonios, tocmai aceasta este menirea noastră a cadrelor didactice, nu să sancţionăm copilul. Noi trebuie să aducem un plus educaţiei şi am încercat prin aceste activităţi educaţionale să temperăm această furie acumulată în familie. Copilul provine dintr-un mediu dezorganizat şi trebuie ajutat. I-am recomandat să meargă la specialist, a fost, am înţeles că are un tratament, familia ştie dacă îl ia sau nu!” a mai precizat Valeria Ion. Minorul înjunghiat nu mai învaţă la Şcoala Gimnazială „Virgil Calotescu”, dar a venit acolo ca să îl întâlnească pe cel care l-a atacat. Nu era singur ci însoţit de un grup de prieteni.
„ Elevul rănit a luat vacanţă, nu era în programul şcolar. Venea să îşi regleze, conturile cu acest copil. Despre conflict eu nu am ştiut nimic. Am înţeles că părinţii cunoşteau această stare conflictuală, aceste mesaje de ameninţare între ei, însă la mine nu s-a adresat nimeni. A venit special să îşi regleze conturile! Gardianul nostru a fost pe fază, a intervenit imediat, l-a imobilizat pe agresor pentru că altfel, probabil, că …Doamne fereşte, îl omora. Erau şi alţi copii (n.r. de faţă). Imediat i-am luat în clasă pe ceilalţi copii ca să nu vadă sângerarea victimei.” a explicat directorul unităţii şcolare.

Imobilizat de gardian

Copilul cu probleme era cunoscut şi de către gardian. Acesta l-a urmărit de cum l-a văzut în curtea şcolii şi astfel a putut interveni la timp. „L-am văzut că era puţin recalcitrant. Ştiam despre problema lui. Am ieşit, am văzut că a alergat. Am observat că celuilalt îi curgea sânge. L-am imobilizat ca să nu avem şi alte probleme cu alţi copii. Asta a fost! A durat foarte puţin totul. El nu a ripostat la mine. Cu mine a cooperat întotdeauna. De asta mi s-a părut chiar ciudat că a dat cu cuţitul.” povestea Răzvan Duminică, agentul de pază care a intervenit.

Minorul rănit a fost internat

După incident, băiatul de 14 ani a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Se află în afara oricărui pericol. „Avea o plagă prin înjunghiere, afirmativ, în regiunea copasei posterioare stângi. El a fost triat, a primit îngrijiri, a fost monitorizat şi ulterior internat în Secţia Chirurgie pentru continuarea tratamentului şi supraveghere. Este echilibrat!” a declarat doctoriţa Adina Enescu, director adjunct la Spitalului de Pediatrie Piteşti.

Măsuri impuse la Şcoala Bascov

Ieri dimineaţă, după incident, la Şcoala Gimnazială „Virgil Calotescu” din Bascov a fost întrunit consiliul de urgenţă. S-a luat decizia ca paza şcolară să fie suplimentată cu încă un echipaj. Poarta va sta încuiată şi nu va fi deschisă decât pentru a permite accesul elevilor, la ore sau ieşirea din unitate. În plus, elevul agresor va fi mutat disciplinar la o altă şcoală. Nu va mai merge la cursuri cele trei zile câte mai sunt până la sfârşitul anului şcolar.

Cercetat penal

Minorul de 13 ani, în prezența aparținătorilor săi, a fost dus la sediul poliției, pentru audieri. El este cercetat sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe şi port ilegal de armă albă.
De asemenea, au fost sesizați reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu privire la acest eveniment. „Precizăm faptul că, anterior, în cursul anului școlar, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității și Secției de Poliție Rurală Bascov au efectuat, în repetate rânduri, activități informativ-preventive pentru prevenirea delicvenței juvenile, la unitatea de învățământ în cauză, inclusiv la clasa unde este înscris minorul de 13 ani.
De asemenea, în urma informărilor emise, în cursul anului școlar 2021-2022, de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, minorul de 13 ani a urmat un program de consiliere. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun.” a declarat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.