Patru proxeneţi reţinuţi!

0

După percheziţii

Prostituatele de pe centura Piteştiului riscă să intre în şomaj după ce ieri, poliştii le-au reţinut „peştii”. Şi nu este vorba de simpli proxeneţi, ci chiar despre partenerii de viaţă ai acestora. Patru bărbaţi au ajuns în arest, în urma percheziţiilor organizate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub acuzaţia de proxenetism. Doi dintre ei sunt recidivişti.
De câteva luni, ofiţerii Biroului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la prostituatele care îşi fac veacul în zona cunoscută sub denumirea de „Şerpărie” de pe centura Piteştiului. Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, oamenii legii au stabilit că toate cele patru prostituate nu lucrau de capul lor ci sub atenta supraveghere a partenerilor de viaţă. Două sunt căsătorite iar celelalte două trăiesc în concubiaj. Prostituatele în vârstă de 20 ani, 22 ani, 23 ani, respectiv 32 ani erau duse pe centură de soţi sau de concubini. Cei patru indivizi stăteau la distanţă ca să le asigure protecţia şi interveneau în cazul în care vreun client le lovea, nu voia să plătească sau le crea probleme. Tot ei luau banii din încasări! Şi nu erau puţini! La audieri una dintre fetele care îşi vând trupul a mărturisit că au fost zile în care a câştigat, în câteva ore, 2.000 de lei.

Procurorul de caz a participat la acţiune

Ieri dimineaţă oamenii legii au organizat 5 percheziţii, 1 la Merişani, 2 la Piteşti, 1 la Stolnici şi una la Găeşti. Ca noutate, la acţiune a participat şi procurorul de caz care a coordonat în mod direct desfășurarea de forțe, Andrei Gheorghe de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. La descinderi ofiţerii BIC au fost sprijiniţi de colegii de la Secţia Rurală Bascov, Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Secţia Rurală Luca Corbului dar şi cei din cadrul Poliţiei Găeşti. Au fost în total 26 de poliţişti, 14 dintre aceştia de la BIC, 4 echipe S.A.S. şi 5 criminalişti. Suspecţii au fost luaţi din somn. Toţi patru au fost duşi la audieri, la fel şi prostituatele. Ieri după-amiază pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pentru câte 24 de ore, sub acuzaţia de determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei. În cazul lor, constituie formă agravantă faptul că şi-au exploatat soţiile şi concubinele.

Îngeraş în arest!

Au ajuns în arest Îngeraş Constantin C., de 19 ani din Băiculeşti, Vasilică Ionuţ D., de 31 ani, din Piteşti, Ion Florin S., de 39 ani, din Stolnici şi Aurel S., de 36 ani din Găeşti, judeţul Dâmboviţa. Doi dintre inculpaţi sunt cunoscuţi de oamenii legii, având antecedente penale. În 2016, Vasilică Ionuţ D. a fost condamnat, pentru comiterea a zece fapte de pornografie infantilă şi şantaj, la 5 ani 6 luni şi 20 de zile. El a fost scuzat că prin metoda loverboy agăţa adolescente prin baruri, cluburi sau licee din Piteşti. Începea o relaţie cu ele şi le filma în timpul partidelor de amor ori le cerea poze nud prin intermediul reţelelor de socializare. Apoi le propunea să întreţină relaţii sexuale contra cost cu diverşi clienţi iar fetele care refuzau erau şantajate cu imaginile compromiţătoare. Vasilică Ionuţ D. a mai fost condamnat şi în 2011 la 2 ani cu suspendare pentru trafic de droguri de risc. Îngeraş Constantin a fost condamnat în 2020 pentru furt calificat, faptă comisă în perioada când era minor. Acesta a primit măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni. Nu a respectat condițiile de supraveghere impuse prin sentinţă iar în iulie 2021 Serviciul de Probaţiune Argeş a cerut înlocuirea măsurii, numai că, Judecătoria Piteşti a respins cererea. Pentru Vasilică Ionuț D. astăzi va fi înaintată propunerea arestării preventive.