Paznic de vânătoare acuzat de braconaj!

1

Un control de rutină al poliţiştilor de la Secția Rurală Buzoești a dus la întocmirea unui dosar penal pentru braconj, pe numele a doi bărbaţi, unul dintre ei fiind paznic de vânătoare în cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeş. În maşina acestora pe lângă vânat, au fost găsite două arme. Se spune că una dintre ele, este pe numele omului de afaceri Nicolae Ivănescu. În materialul următor aflaţi ce ne-a declarat acesta.
„În noaptea de 12 spre 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat, în urma unei verificări în trafic, un autoturism de teren, condus de un bărbat de 50 de ani, din Pitești, însoțit de un alt bărbat, de 54 de ani, din Stolnici, care transportau două exemplare de vânat, din speciile căprior și fazan, precum și două arme. Având în vedere cele constatate, cercetările au fost preluate de către polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase. Cele două exemplare de vânat, cele două arme, precum și autovehiculul în cauză, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, conform art. 42 din Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, conform art. 342 din Codul Penal. Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.” a transmis IPJ Argeş referitor la acest caz. Este vorba de Ștefan M., de 50 de ani, din Pitești, șoferul maşinii și Titel M., de 54 de ani, din Stolnici, paznic de vânătoare.

Nicolae Ivănescu: ”Am eliberat autorizaţie!”

Se spunea că una dintre puştile de vânătoare depistate în autovehicul i-ar aparţine omului de afaceri Nicolae Ivănescu, proprietarul unui fond de vânătoare din zonă. Contactat telefonic acesta ne-a declarat: „E vorba despre o neînţelegere. Dacă vreţi, vă pot prezenta autorizaţia de vânătoare. A fost un poliţist care a vrut să demonstreze cât este de puternic. Cum să fie braconaj dacă este pe fondul meu de vânătoare? Eu sunt preşedintele asociaţiei şi am eliberat autorizaţie. Pe autorizaţie erau toate elementele menţionate, că s-a ieşit în teren, cu împuternicire, cu însoţitor. De fapt eu am fost şi am rămas suspendat cu o maşină. Am chemat pe băiatul ăsta, despre care se zice că a fost la braconaj, să mă scoată din noroi. Era mașina mea, pușca mea! Fazanul a fost recoltat de mine din teren. Este la Direcţia Sanitar Veterinară, nu este împuşcat, nu are urme de împuşcături, l-am găsit mort, mânca un uliu din el. Vă pot prezenta un proces verbal de constatare în teren. Căpriorul a fost împuşcat că avea o stare de dezechilibru. Nu poate fi faptă de braconaj când ai posibilitatea să emiți autorizaţie. La căprior este sezon de vânătoare. Repet, la fazan există proces verbal de recoltare din teren iar căpriorul este împuşcat cu autorizaţie, animalul are crotaliu de picior.” a declarat pentru Curierul zilei, Nicolae Ivănescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.