Închisoare pe viață, pentru două crime!

0

Închisoare pe viață, asta a primit Sever Ciobanu, bărbatul care și-a ucis cu sânge rece fosta concubină și pe fiul ei, în vârstă de 15 ani, în comuna Mihăeşti. Bărbatul i-a urmărit și i-a înjunghiat mortal , pe băiat în fața bisericii iar pe femeie în curtea lăcașului sfânt. Sentința definitivă a fost dată de Curtea de Apel care a menținut decizia Tribunalului Argeș.
În luna februarie, Sever Ciobanu a fost condamnat de Tribunalul Argeș la detențiune pe viață pentru dubla crimă comisă de bărbat în luna mai a anului 2021.
Imediat după ce a aflat sentința, inculpatul a declarat apel. Acesta s-a judecat la Curtea de Apel Pitești. Zilele trecute magistrații au dat sentința definitivă.
„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Ciobanu Sever, în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni, împotriva sentinţei penale nr. 2/MF din data de 11 Februarie 2022, pronunţată de Tribunalul Argeş. Deduce la zi prezenţia inculpatului.” se arată în sentinţă. Inculpatul nu şi-a permis să îşi angajeze un avocat fiind reprezentat de un apărător din oficiu.
Sever Ciobanu este obligat să urmeze în închisoare un tratament medical pentru afecţiunea de care suferă, şi anume tulburare mixtă de personalitate predominant instabil-impulsivă.
Sever Ciobanu trebuie să plătească rudelor victimelor echivalentul în lei al sumei de 70.000 de euro, cu titlul de daune morale.

Ucisă în curtea bisericii

Pe data de 16 mai 2021, Ramona Stricatu, de 38 de ani și fiul acesteia, Nicuşor Andu Brumaru, de doar 15 ani, au fost uciși de fostul concubin al femeii, Sever Ciobanu, acum de 45 de ani.
Crima a avut loc cu două zile înainte ca femeia să împlinească 38 de ani. Aceasta se ducea cu băiatul la biserică să aprindă lumânări la mormântul părinţilor săi.
Criminalul i-a urmărit. Înarmat cu un cuţit, el l-a înjunghiat pe fiul femeii şi l-a dat cu capul de asfalt. Ramona a fugit în curtea bisericii acolo unde a fost prinsă. S-a luptat cu criminalul, la autopsie fiind găsite aproximativ 20 de tăieturi pe trupul ei, dar cea care i-a curmat viaţa a fost o tăietură la gât.
Autorul dublei omucideri a fost prins în timp ce încerca să-și ia zilele cu cuțitul cu care își înjunghiase victimele. S-a tăiat la gât fiind dus direct la spital, fiind salvat de medici.

A anunţat în direct că o omoară

Criminalul şi-a anunţat crima în direct la începutul anului 2021. Sever Ciobanu şi Ramona Stricatu erau invitaţi în platoul emisiunii „Acces direct“ de la Antena 1. Au avut o confruntare verbală şi o tentativă de împăcare, însă ceea ce ar fi trebuit să tragă un semnal de alarmă autorităţilor este mărturisirea pe care bărbatul a făcut-o atunci la emisiune. El şi-a acuzat concubina de infidelitate şi a ameninţat-o direct că o va ucide dacă îl va părăsi. Când moderatoarea l-a întrebat dacă ceea ce spune arată intenţia lui reală, acesta a răspuns fără echivoc: „Nu glumesc“. Ciobanu a declarat că plănuieşte să facă „lucruri foarte rele“ dacă va fi părăsit de Ramona Stricatu. Patru luni mai târziu, aşa a făcut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.