Experimente inedite antidrog, la un festival de rock

0

Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri (International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking) este marcată anual la 26 iunie şi este menită să crească gradul de conştientizare privind problema majoră pe care o reprezintă pentru societate drogurile ilicite. În judeţul nostru, au avut loc acţiuni de prevenire organizate de poliţişti din cadrul IPJ Argeş dar şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș la Festivalului ROCK/N RIDE, de la Mioveni.
Tema din 2022 a Zilei internaţionale împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri este”Abordarea provocărilor legate de droguri în crizele sanitare şi umanitare”, potrivit site-ului Oficiului Naţiunilor Unite Pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC). Sâmbătă, au avut loc acţiuni în care au fost angrenaţi poliţişti de la IPJ Argeş dar şi specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Argeș. Aceştia au fost prezenți în cadrul Festivalului ROCK/N RIDE, de la Mioveni, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare. Acţiunea a avut ca scop informarea și conștientizarea efectelor consumului de substanțe psihoactive asupra sănătății fizice și psihice și a riscurilor consumului de substanțe interzise.
„Participanții la festival au fost invitați să participe la un experiment care a presupus derularea de activități precum parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari special concepuţi pentru a induce efectele consumului de alcool, respectiv de droguri ilegale. Experimentul a urmărit conștientizarea acestora cu privire la modul în care consumul de droguri le afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mişcărilor, de a se orienta în spațiu și de a de aprecia distanțele și vitezele.
În cadrul activității s-au purtat și discuții cu tinerii despre riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, dar și consecințele sale: adoptarea unor comportamente distructive, alterarea relațiilor cu familia, prietenii, efecte nocive asupra sănătății, fiind transmise recomandări preventive.”, a transmis IPJ Argeş.