Victorie și calificare în preliminariile Campionatului European

0

Albania – România 62-76 (18-21, 20-20, 8-15, 16-20)

Reprezentativa de baschet masculin a României s-a calificat în faza următoare din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers după ce s-a impus, duminică seară, în deplasare, și în fața selecționatei Albaniei, cu scorul de 76-62 (21-18, 20-20, 15-8, 20-16). În urma victoriei obținute și la Durres, Romania a ocupat primul loc în Grupa B, cu punctaj maxim, și va putea continua din august 2022 cursa spre turneul final continental.
”Vulturii” aveau asigurată calificarea, în vreme ce gazdele aveau nevoie de victorie pentru a mai spera la continuarea cursei continentale. După succesul obținut la Timișoara în fața Luxemburg, selecționerul Dragan Petricevic a decis să modifice un pic formula de joc, forțat oarecum și de ceva probleme medicale. Astfel, fără Emi Cățe, Dragoș Diculescu și Bogdan Popa în lotul care a făcut deplasarea la Durres, tricolorii au câștigat trei din cele patru sferturi ale acestei întâlniri. Alexandru Olah a fost MVP-ul partidei, cu 22 de puncte (9/10 din acțiune, 4/5 de la linia de fault), 4 recuperări, 2 intercepții și 2 capace pentru un indice de 28 de unități la eficiență. Patrick Richard (12 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții) și Rolland Torok (10 puncte, 9 recuperări) au fost următorii în topul marcatorilor. Piteșteanul Mihai măciucă a contribuit și el cu 7 puncte în cele 17 minute petrecute pe teren. Vulturii sunt singurii care au acumulat punctaj maxim, fiind singura echipa neînvinsă din totalul de zece echipe care au evoluat în aceasta fază a precalificărilor europene. Conform sistemului competițional, câștigătoarele celor trei grupe și cele mai bune două echipe de pe locurile doi, împreună cu Cipru, una din gazdele turneului final, dar și cu ocupantele locurilor 4 din prima fază a calificărilor FIBA Basketball World Cup 2023, Zona Europa, se vor alinia la startul rundei secunde din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. În urma rezultatelor înregistrate, iată echipele calificate în faza secundă: Austria, Elveția, Cipru, România, Danemarca, Norvegia – din prima rundă FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers Slovacia, Croația, Polonia, Portugalia, Macedonia de Nord – din prima faza a FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers.
Aseară, după închiderea ediției, s-a disputat și partida Bulgaria – Bosnia, în urma căreia s-a stabilit și numele celei de-a 12 echipe calificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.