Ciorbă de afumătură

0

Timpi de preparare:
Timp de preparare: 20 min
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 50 min
Ingrediente:
• 250 gr. piept porc afumat
• 2 morcovi
• 4 cartofi
• 100 gr. fasole păstăi
• 1 ceapă
• 500 ml zeamă de castraveţi muraţi
• câteva fire de leuştean
• Sare
Mod de preparare:
1. Afumătura se taie cuburi mici care se pun la prăjit fără ulei. După ce toată grăsimea a ieşit, se pun morcovii tăiaţi cuburi mici, ceapa tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
2. Se lasă 2-3 minute împreună să se călească la semi-sec şi apoi se pune apă (sau se presară un cub de concentrat diluat cu apă) şi păstăile de fasole și se lasă la fiert.
3. După ce legumele au fiert, se acreşte cu zeama de castraveţi muraţi, se lasă să dea un clocot şi se pune sare, după gust. În mod normal, nu ar mai trebui.
4. Se stinge focul, se presară leuştean şi se lasă 5 minute, după care se serveşte.