Timpi de preparare:
• Timp de gătire: 30 min
• Gata în: 30 min
Ingrediente:
• 4 ciocănele de pui • 3 linguri ulei • 1 legătură mărar • 1 legătură pătrunjel
Pentru sos: • 30 gr. făină • 60 gr. margarină • 500 ml smântână de gătit • 500 ml supă din concentrat de pui • 4 gălbenușuri • 2 linguri suc de lămâie • 1 lingură amidon, facultativ
Mod de preparare:
Într-un vas se încinge uleiul si se pun ciocănelele să se prăjească, întorcându-le din când în când. Între timp, într-un vas încăpător, se topește margarina, se pune făina și, progresiv, smântâna de gătit. Se amestecă bine și apoi se toarnă supa de pui. Se lasă să fiarbă la foc mic până sosul devine gros. Într-un castronel se amestecă gălbenușurile cu sucul de lamâie și se adaugă apoi, lingură cu lingură, în sosul de smântâna. Nu trebuie să fiarbă. În cazul în care sosul este considerat prea subţire, se poate adăuga și amidonul. Se pune și carnea în sos, se presară cu mărar și pătrunjel tocat, și se lasă 10 minute înainte de a aduce la masă.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525