Judecător exclus din magistratură!

0

Consiliul Superior al Magistraturii a dispus excluderea judecătorului Dumitru Dumitru Daniel de la Judecătoria Piteşti. Acesta este acuzat de „exercitarea funcţiei cu rea credinţă”. Magistratul poate ataca decizia CSM la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceasta nefiind definitivă. 
Decizia a fost dată săptămâna trecută, de Consiliul Superior al Magistraturii cu majoritate. „Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Dumitru Dumitru Daniel – judecător în cadrul judecătoriei Pitești. În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Dumitru Dumitru Daniel – judecător în cadrul Judecătoriei Pitești, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I și lit. i) teza I din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.” se arată în decizia CSM. În cadrul deciziei a fost şi o opinie separată, un membru CSM considerând acţiunea judiciară neîntemeiată. „Cu opinie separată în sensul respingerii acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Dumitru Dumitru Daniel – judecător în cadrul Judecătoriei Pitești pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I și lit. i) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, ca neîntemeiate.” se mai spune în hotărâre.
Judecătorul Daniel Dumitru Dumitru a fost acuzat de Inspecţia Judiciară de „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă” şi „nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”.
Judecătorul Dumitru Dumitru Daniel a mai intrat în atenţia comisiei disciplinare din cadrul CSM în 2007, când a primit avertisment după ce a refuzat în repetate rânduri mai multe dosare ce îi fuseseră repartizate. Acum 8 ani, judecătorul a fost sancționat cu reducerea pe trei luni a 20% din salariu pentru exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.