Satay de pui

0

Ingrediente:
Pentru marinată • 3 bucăți de piept de pui, tăiate fâșii lungi • 2 linguri sos de soia • 2 căței de usturoi pisați • 1 conservă lapte de cocos • 1/2 linguriță chimion • 1/2 linguriță coriandru • 1/3 linguriță ghimbir
Pentru sosul satay • 2 linguri cu vârf unt de arahide • 1-2 lingurițe pudră de chilli • 1 lingură sos de pește • 1/2 conservă lapte de cocos • 1 lingură rasă zahăr brun • 1/2 linguriță coriandru • zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Pune în apă 8 bețigașe de lemn pentru frigărui și ține-le acolo 30 de minute (așa nu vor lua foc la gătit). Într-un bol mare, pune puiul tăiat și amestecă-l (cu mâinile, e cel mai eficient) cu restul ingredientelor pentru marinată. Acoperă cu o folie alimentară și dă la frigider (cel puțin 30 de minute, dar poți lăsa și peste noapte, pentur maximum de gust). Cât timp puiul se marinează, combină într-o crăticioară mică ingredientele pentru sosul satay, dar fără zeama de lămâie. Pune pe focul mediu, amestecând încet și continuu cu o lingură/spatulă de lemn (o să pară destul de lichid la început, dar când atinge punctul de fierbere, începe să se îngroașe)