Ingrediente:
Pentru marinată • 3 bucăți de piept de pui, tăiate fâșii lungi • 2 linguri sos de soia • 2 căței de usturoi pisați • 1 conservă lapte de cocos • 1/2 linguriță chimion • 1/2 linguriță coriandru • 1/3 linguriță ghimbir
Pentru sosul satay • 2 linguri cu vârf unt de arahide • 1-2 lingurițe pudră de chilli • 1 lingură sos de pește • 1/2 conservă lapte de cocos • 1 lingură rasă zahăr brun • 1/2 linguriță coriandru • zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Pune în apă 8 bețigașe de lemn pentru frigărui și ține-le acolo 30 de minute (așa nu vor lua foc la gătit). Într-un bol mare, pune puiul tăiat și amestecă-l (cu mâinile, e cel mai eficient) cu restul ingredientelor pentru marinată. Acoperă cu o folie alimentară și dă la frigider (cel puțin 30 de minute, dar poți lăsa și peste noapte, pentur maximum de gust). Cât timp puiul se marinează, combină într-o crăticioară mică ingredientele pentru sosul satay, dar fără zeama de lămâie. Pune pe focul mediu, amestecând încet și continuu cu o lingură/spatulă de lemn (o să pară destul de lichid la început, dar când atinge punctul de fierbere, începe să se îngroașe)
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525