Vinete umplute cu legume şi măsline

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 15 min
• Timp de gătire: 30 min
• Gata în: 45 min
Ingrediente:
• 1 vânătă
• 1 morcov
• jumătate de fir de ceapă verde
• 1 ardei gras
• 5 măsline
• o mână de busuioc proaspăt
• 2 felii de cașcaval
• 1 roșie coaptă
• ulei de măsline
• sare
• piper
Mod de preparare:
1. Vânăta se taie în două, pe lung. Se scobește miezul având grijă să nu găurim vinetele. Miezul se păstrează. Jumătățile se sărează, piperează. Cojile de vinete se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade câteva minute.
2. Legumele se taie cubulețe și ceapa rondele. Se sotează ceapa verde, ardeiul gras și morcovul la foc mic timp de 4 minute.
3. Miezul vinetei se taie cubulețe și se adaugă peste restul de legume. Se condimentează totul cu sare și piper și se mai gătește timp de 5 minute.
4. Roșia se decojește și se taie cubulețe pestre restul de legume. Se toacă busuiocul și se adaugă și el peste amestecul de legume. Se gătește încă 3 minute.
5. Se oprește focul și se adaugă și măslinele tăiate felii.
6. Cu ajutorul unei linguri se umplu jumătățile de vinete cu amestecul de legume. Deasupra se așază cașcavalul.
7. Vinetele se pun într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor până se topește cașcavalul.