Doi cai ucişi pe autostradă!

0

Doi cai lăsaţi nesupravegheaţi de stăpân au ajuns pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Animalele erau spre banda de mers și au fost lovite, în plin, de un TIR. Au murit pe loc! Acum, poliţiştii îl caută pe proprietar să-l amendeze că a lăsat animalele nesupravegheate.  
Ieri dimineaţă, polițiștii Brigăzii Poliției Autostrăzi- Autostrada A1 București-Pitești, au fost sesizați cu privire la faptul că la km 115, pe breteaua de acce de pe autostradă, un TIR a lovit doi cai care se aflau pe calea de rulare, nesupravegheate. „Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii rutieri, s-a stabilit că un bărbat de 45 de ani, din Vaslui, care conducea un TIR, la ieșirea de pe Autostrada A1 spre Pitești, a lovit doi cai nesupravegheați care se aflau pe calea de rulare. Din evenimentul rutier a rezultat decesul cabalinelor. La fața locului s-au deplasat și polițiștii Biroului Protecția Animalelor Argeș. Polițiștii rutieri au eliberat documentele necesare reparației autovehiculului avariat, iar în continuare se desfășoară verificări în vederea identificării proprietarului/proprietarilor animalelor și luarea măsurilor legale care se impun.” a transmis IPJ Argeş.
Potrivit Legii 61/1991 proprietarul riscă o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei pentru lăsarea nesupravegheată a animalelor. Dacă cei doi cai nu aveau elemente de identificare, la sancțiune se poate adăuga o altă amendă cuprinsă între 720 și 1500 de lei pentru animalele neidentificate (necrotaliate/microcipate) sau fără documente de proveniență. Pe lângă toate acesta se aplică şi prevederile Codului Civil privind răspunderea materială pentru pagubele provocate de animale în momentul impactului. Altfel spus, proprietarul va fi obligat să plătească şi reparaţia TIR-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.