Ultima zi pentru cererile de rechizite gratuit

Date:

  • În Argeș

Statul acordă rechizite școlare în mod gratuit pentru copiii argeșeni cei mai dezavantajați din învățământul de stat primar/gimnazial. Acest lucru se face în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a anului respective. Astăzi este ultima zi în care mai pot fi depuse cereri. 
Rechizitele şcolare vor fi acordate pe bază de cerere, formulată de părintele sau tutorele legal al elevului, care se înregistrează în termen de 5 zile de la data începerii anului şcolar la şcoala la care elevul este înscris. Cererea va fi însoţită de actele doveditoare privind venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a anului respectiv. De drepturile stabilite de Ordonanța Guvernului nr. 33/2001 beneficiază copiii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Potrivit Ordonanței Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite școlare, în termen de 15 zile de la începerea fiecărui an școlar directorii de școli vor stabili elevii care urmează să beneficieze de rechizite școlare și vor face publică lista acestora.
Directorii de școli vor transmite lista cu beneficiarii la Inspectoratul Școlar Județean Argeș, care va stabili necesarul de rechizite școlare la nivelul județului.
Ministerul Educației cumpără rechizitele și vor fi distribuite până la data de 1 octombrie. Rechizitele școlare vor fi repartizate pe școli de către inspectoratul școlar. Directorii de școli împreună cu primarii vor organiza distribuirea la beneficiari. Venitul mediu net lunar pe membru de familie se stabilește prin însumarea tuturor veniturilor nete realizate într-o lună de către membrii familiei împărțit la numărul total al acestora (media aritmetică) iar 50% din salariul de bază minim brut pe ţară reprezintă un cuantum de 1275 lei (2550 lei x 50%).

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

New Soundboard from Bose Review: Pricing is Not Always the Only Criteria

Find people with high expectations and a low tolerance...

Discover the Newest Waterproof Smartphones that Come on Sale

Find people with high expectations and a low tolerance...

Apple Computers Climb the List of the Top Gadgets in Forbes Magazine

Find people with high expectations and a low tolerance...

New Technology Will Help Keep Your Smart Home from Becoming Obsolete

Find people with high expectations and a low tolerance...