Mâncare cu vinete

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 40 min
• Timp de gătire: 60 min
• Gata in: 1 ore, 40 min
Ingrediente:
• 2-3 linguri ulei de măsline
• 300 gr. pulpă de roşii
• piper boabe şi măcinat
• sare
• 2 cepe roşii
• 4-5 vinete medii
• 2-3 fire coriandru verde
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă vinetele, se taie felii potrivite şi se lasă aproximativ două-trei ore, într-o sită, la scurs. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă solzişori. Se căleşte în uleiul de măsline pus la încins în prealabil, până ce devine transparentă. Între timp, se scurg vinetele de sucul toxic pe care şi l-au lăsat şi se pun şi ele să se călească împreună cu ceapa. Se condimentează cu sare şi piper boabe, în funcţie de preferinţe. Se adaugă puţină apă clocotită şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc mediu. Se amestecă din când în când ca să nu se lipească. Spre sfârşit, după ce au scăzut legumele, se adaugă piureul de roşii, se mai fierbe 20 de minute şi se bagă în cuptor să se rumenească.