Beneficiarii PNDR pot actualiza valoarea proiectelor

0
1

Beneficiarii publici de fonduri europene își pot actualiza valoarea proiectelor în derulare după ce Comisia Europeană a emis o decizie în acest sens.  
Astfel, sunt aplicabile beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală prevederile Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile aflate în curs de implementare. Primarul Albotei, Ion Dumitru, președinte al Asociației Comunelor din România, filiala Argeș a declarat pe acest subiect: ”Actul normativ privind ajustarea prețurilor se aplică beneficiarilor care implementează proiecte în cadrul submăsurii 4.3, respectiv componentele privind infrastructura de irigații și infrastructura de acces agricolă, submăsurii 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, submăsurii 7.6 Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural și submăsurii 19.2 Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală, pentru beneficiarii care au derulat achiziții publice.
În consecință, beneficiarii submăsurilor 4.3 irigații, 4.3 acces agricol, 7.2, 7.6 și 19.2 pot încheia acte adiționale la contractul de finanțare pentru majorarea cu maximum 25% a valorii eligibile a proiectului, dar fără a depăși valoarea sprijinului public nerambursabil specifică fiecărei submăsuri, conform fișei tehnice din noua versiune a PNDR 2020.

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.