Violonistul Alexandru Tomescu, la Filarmonica Pitești

0

Melomanii vor avea parte astăzi, de la ora 19, la Filarmonica Pitești, în sala „Simfonia”, de un prim concert simfonic extraordinar al noii stagiuni. Este vorba de un concert unde alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, se vor afla dirijorul Constantin Grigore și violonistul Alexandru Tomescu. I.I
Programul cuprinde: F. Mendelssohn – Concertul pentru vioară și orchestră în mi minor, Op. 64 și P.I. Ceaikovski – Uvertura 1812, Op. 49 și selecțiuni din baletul „Lacul lebedelor”.

A susținut recitaluri în toată lumea

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București și dirijorul permanent invitat al Filarmonicii Pitești. Violonist de renume internaţional, Alexandru Tomescu este câștigător al multor premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică. Din 1985, de la debut, a susţinut sute de concerte și recitaluri în toată lumea. După o carieră fructuoasă pe Mapamond, talentatul violonist s-a dedicat organizării unor turnee naţionale de muzică clasică. A colaborat cu toate filarmonicile din ţară, sub bagheta dirijorilor de marcă români, dar şi cu dirijori internaţionali, concertând şi la Théâtre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre -Tokio.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.