Beat, conducea microbuzul şcolar!

0
0

Inconştienţă crasă pentru un şofer de microbuz şcolar! Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, angajat la Primăria Teiu, a fost prins ieri, în timp ce conducea maşina în care erau patru elev şi un profesor, fiind băut. Bărbatul era angajat al administraţiei locale de două decenii. Cel care i-a anunţat pe poliţişti este chiar viceprimarul.  
Marian C., de 59 de ani, din comuna Teiu, şofer pe microbuzul şcolar, a avut ieri o discuţie mai aprinsă cu viceprimarul comunei, şeful său. După ceartă, conducătorul auto a urcat la volan şi a plecat în cursă, urmând să ia elevii de la şcoală să îi ducă acasă. Vicele a sunat la Postul de Poliție Teiu și l-ea cerut oamenilor legii să-l oprească în trafic pe angajat şi să-l testeze pentru că lui i se pare că ar fi băut.
Exact asta au făcut poliţiştii. Au tras microbuzul pe dreapta şi l-au pus pe Marian C. să sufle în etilotest! Surpriză! Aparatul indica o concentraţie de alcool de 0,50 la mie în aerul expirat.
În microbuz, în acel moment, mai erau patru elevi şi un cadru didactic. Este posibil ca şoferul băut să fi transportat mai mulţi elevi, dar pe traseu copiii au coborât, înainte ca cel de la volan să fie depistat. Pe numele angajatului a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. În cazul său, infracţiunea este cu atât mai gravă cu cât transporta persoane, mai exact copii.

Lucra de două decenii la Primăria Teiu

Marian C. lucra de 20 de ani la Primăria Teiu. Acesta nu a mai avut probleme cu legea ca şofer. De-a lungul carierei a avut o tamponare în urma căreia au rezultat doar pagube materiale şi a mai primit amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranţă. Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au avut la sfârşitul lunii august instruiri cu 137 conducători auto ai microbuzelor şcolare din judeţ, între ei şi Marian C. „Menționăm faptul că, în perioada 30 august – 2 septembrie 2022, polițiștii de la rutieră au derulat activităţi educativ-preventive şi de verificare a autovehiculelor special destinate transportului de elevi. 139 de astfel de autovehicule au fost reinventariate, iar polițiștii rutieri au reinstruit 137 de conducători auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului. Instruirea conducătorului auto în cauză, cu privire la respectarea normelor rutiere, a fost realizată în data de 30 august 2022.” a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.