Un funcționar a mituit un funcționar!

0

Ca de la funcționar la funcționar, așa a crezut un angajat al unei instituții publice că va rezolva problema după ce un inspector de la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, a ales să își facă meseria. A vrut să-l determine să închidă ochii la neregulile descoperite și i-a oferit mită. Nici prin minte nu i-ar fi trecut că o să fie denunțat. Astfel se face că a fost prins în flagrant! Acesta este, pe scurt, povestea unui angajat de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș. Iată mai jos ce s-a întâmplat! 
Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au organizat luni, prinderea în flagrant a unui funcționar public din cadrul unei instituții de pe raza județului Argeș, imediat după ce acesta a remis bunuri în valoare de peste 600 de lei, cu titlu de mită, unui angajat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, anunță D.G.A.
În ac est fel, bărbatul, angajat la AJFP Argeș, dorea ca soția lui, administrator la o societate comercială, să nu fie amendată și să nu rămână fără un aparat de cafea.

Neregului la aparatele de cafea ale soţiei

„În fapt, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a efectuat un control la un aparat de cafea deținut de o societate comercială, unde a constatat mai multe deficiențe și ca urmare, a înmânat o invitație reprezentantei societății comerciale pentru a se prezenta la sediul instituției publice, precizându-i că aparatul va fi ridicat. Ulterior, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a fost contactat de către soțul reprezentatei societății comerciale, în repetate rânduri, care i-a solicitat să aplice un avertisment, fără măsura complementară de retragere a aparatelor și să se întâlnească, lăsând să se înțeleagă că o să-i dea diferite foloase, nespecificate, pentru ajutorul dat. La data de 26.09.2022, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a formulat denunț la sediul Serviciului Județean Anticorupție Argeș, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. După constatarea infracțiunii flagrante, persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul infracțiunii de dare de mită, iar procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de acesta. Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești.” se arată în comunicatul remis redacţiei noastre de D.G.A.-Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş. Ca urmare a celor de mai sus, funcţionarul public cercetat penal ar putea să îşi piardă locul de muncă. Mai mult, dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.