Metoda prin care fura băutură scumpă!

0
0
  • Hoţ specializat pe furturi din supermarket

Un hoţ din Piteşti a găsit o metodă simplă dar eficientă de la fura din marile supermaketuri din Piteşti. Individul a produs retailerilor pagube de mii de lei. La un singur furt a sustras coniac pentru care ar fi trebuit să plătească mai mult decât un salariu minim net pe economie! Devenise furnizorul „ la negru” al unor comercianţi care cumpărau la jumătate de preț băuturile furate.  
Marin B., de 45 de ani, din Piteşti a intrat în atenţia oamenilor legii după ce, pe data de 5 septembrie, a mers într-un supermarket din Piteşti şi a încercat să fure un cărucior plin cu sticle de coniac. Nu orice fel de coniac, ci Courvoisier, al căruia preţ la raft era de circa 150 de lei! A pus în cărucior 15 sticle şi s-a îndreptat către ieşire, nu la casele de marcat. Înainte să ajungă la turnicheţii care se deschid automat, a fost văzut de către o angajată care l-a atenţionat că ieşirea se face pe la casele de marcat. Când şi-a aruncat ochii în coş şi a văzut de produse avea clientul, salariata l-a luat la întrebări, bănuind ce avea de gând să facă. Încolţit, individul a abandonat căruciorul şi a părăsit magazinul. Despre întâmplare au aflat poliţiştii Secţiei 2 Piteşti care s-au autosesizat şi au pornit în căutarea individului ştiind despre cine este vorba, după ce l-au mai cercetat și în alte dosare.

Nu se ostenea să ascundă produsele furate

Piteşteanul se afla sub măsura controlului judiciar în două dosare de furt, la ambele folosind aceeaşi metodă. Ultimul furt avusese loc pe 12 august şi pe 19 septembrie a fost trimis în judecată sub control judiciar. La nici trei săptămâni, în ciuda măsurii preventive, a recidivat. Marian B. fura băuturi scumpe, de regulă whisky sau coniac, minim 10-15 sticle, le punea în coş şi se îndrepta către zona pe unde se face intrarea în magazin. Acolo stătea la mică distanţă, pândea momentul când nu erau angajaţi în zonă şi când se deschideau turnicheţii ca să intre vreun client, el ieşea. Era o metodă simplă şi eficientă! Nu ascundea băuturile, ci totul era la vedere. Astfel, fura din supermarket produse în valoare de 2.000-2.500 lei o dată. După ce dădea lovitura se ducea în Piaţa Ceair sau în Piaţa Războieni, acolo unde vindea băuturile la jumătate de preţ. Astfel, la un singur tun, hoţul câştiga în jur de 1.000-1.200 lei. Anchetatorii au mai stabilit că autorul avea grijă ca băuturile pe care le alegea să nu aibă montate sisteme antifurt. Acesta „opera” de obicei, în magazinele Kaufland sau Auchan.
Ca urmare a celor relatate, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a bărbatului. Ieri acesta a fost dus, din nou, la Parchet pentru a fi dispusă o măsură preventivă. Având în vedere că inculpatul avea deja două măsuri de control judiciar pe care le-a încălcat, a fost înaintată la instanţă o cerere de arestare preventivă. Judecătoria Pitești a respins solicitarea procurorilor și a emis pe numele lui tot măsura controlului judiciar pentru 60 de zile cu interdicţia de a părăsi judeţul Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.