„Îmi cer iertare familiei, prietenilor, bisericii…”

1
0
  • Interviu cu deputatul Aurel Bălăşoiu

Deputatul argeşean Aurel Bălăşoiu a fost implicat în ultimele zile într-un scandal imens legat de homosexualitate în care se face trimitere către biserică. Au apărut imagini în care parlamentarul apare complet dezbrăcat lângă un tânăr gol, în ipostaze intime. Presa a publicat stenograme ale unor convorbiri cu un călugăr care i-ar fi fost amant. Luni, reporterii unui tabloid l-au prins pe Aurel Bălășoiu la un restaurant din Bucureşti alături de Gabriela Zoană, fost europarlamentar şi avocat de profesie. În lumina acestor evenimente l-am contactat pe Aurel Bălăşoiu. Acesta nu a vrut să spună dacă îşi pregăteşte o strategie în cazul în care va fi audiat dar a ţinut să îşi ceară iertare, public, faţă de familie prieteni şi biserică. 
În ultimele zile, dezvăluirile ce-l privesc pe deputatul argeşean Aurel Bălăşoiu au făcut deliciul presei. Zilnic au apărut noi amănunte referitoare la faptul că parlamentarul ar fi avut relaţii homosexuale cu un călugăr şi cu un absolvent de teologie. Deputatul Bălăşoiu a ieşit public şi a negat că el ar fi în fotografii şi a respins acuzaţiile de sex cu minori, vehiculate. Luni, după toate aceste evenimente acesta a fost fotografiat de reporterii Cancan.ro la un restaurant din Bucureşti, alături de Gabriela Zoană, fostă colegă de partid până să fie exclus din PSD şi avocat de profesie. S-a spus că împreună ar pregăti o strategie de apărare în cazul în care va fi audiat. Vă prezintă în continuare un interviu realizat ieri, cu deputatul Aurel Bălăşoiu pe tema acestui scandal.
Domnule deputat, vă pregătiți strategia în cazul în care veți fi audiat în acest scandal?
-Să știți că i-am observat (n.r. pe paparazzi cancan), dar nu e o problemă. Eu port să port discuții cu fiecare. Mai au să-mi pună pistolul la frunte și după aceea totul va fi bine. Părerea mea este dacă luăm capul deputatului şi pleacă, scăpăm de el în Parlament, vor trăi românii mai bine? Or avea alimente pe masă? Rostogoleşte de trei zile aceste mizerii, filmuleţe, nu se uită că iarna bate la uşă. Nu-s grijile mai mari? Oricum faptă penală cu există, să stea liniștiţi fiecare.
Vreți să spuneți că este un scandal iscat ca să distragă atenţia de la alte probleme?
-Eu v-am răspuns, nu fug de nimeni, de responsabilitate nici atât. Vreau să le spun la toţi: nu am auzit, nu am văzut, nu am avut contact cu niciun minor şi cu asta închei. Restul vorbim pe etape, să văd şi eu acolo de ce sunt incriminat. Nu ştiu despre ce este vorba. Cum a văzut toată lumea, am văzut şi eu.
S-a spus că tânărul acela are 22 de ani şi că, teoretic, nu puteţi fi acuzat penal, poate doar moral!
-Moral! Doamne, am atâta vârstă! Câtă moralitate a existat! Ce să vă spun? E începutul şi sfârşitul cu deputatul Bălăşoiu? Dacă era şi începutul şi sfârşitul, să mă judece oricine. Au vrut să dea în biserica ortodoxă prin mine! Păcat de Dumnezeu! Și să dea în înaltele feţe bisericeşti! N-au procedat bine. Vreau să vă spun că dacă îmi cer iertare, îmi cer iertare familiei, prietenilor, toţi cei care m-au cunoscut, românilor şi în primul rând oamenii din înalta biserică din înalta instituţie a statului care face un echilibru în ţara asta. Restul…cancan. Şi ce? Sunt eu! Îmi asum!
Vă asumaţi?
-Asta a fost ca paranteză la tot ce s-a rostogolit. Nu-mi asum eu. Până nu văd ce este acolo nu am ce să comentez .
V-aţi cerut iertare! Pentru ce dacă spuneţi că nu aveţi nicio implicare?
-Păi nu! Iertare pentru că pe mine mă cunosc o sumedenie de oameni şi nu-i frumos ce s-a rostogolit. Să lase lucrurile așa, la asta m-am referit. Mi s-a părut tăvălită faţa bisericii. Pentru asta! Pentru biserică am tot respectul. În rest, să fie sănătoşi dacă au început cu mine mizerii şi s-ar termina astăzi cu tot mine, ar fi un lucru minunat!
Vă e teamă că vor fi târâţi şi alţii în acest scandal?
-Nu, păi nu cunosc ce s-a rostogolit.
Ce părere aveţi de faptul că v-a exclus din Adunarea Eparhială?
-Este dreptul dumnealor. Nu am ce comenta! Nu am comentat nici la partid când mi s-a retras.
Să înţeleg că sunteţi împăcat cu toată povestea asta şi nu va mai pasă ce se mai întâmplă?
-Nu că sunt indiferent. Pai ce, sunt stană de piatră să fiu indiferent? Aşa mi se pare corect. Să văd cine este, ce acuzaţii, este faptă penală, răspund. Dacă este altceva, este altceva…
Sunteţi acasă la Rociu sau la Parlament?
-Sunt în drum spre București. Sunt în concediu. La Camera Deputaţilor mi-am solicitat câteva zile de concediu pe anul ăsta, pentru probleme personale.
Vă pregătiţi o apărare?
-Fiecare ştie ce are de făcut. Este treaba mea personală. Bine că nu m-au văzut în altă ipostază (n.r. reporterii cancan).

Parlamentarul este cercetat pentru viol şi act sexual cu minor!

Ieri, la închiderea ediţiei noastre, Parchetul General a dat un comunicat de presă în care anunță că deputatul Aurel Bălăşoiu este ercetat penal pentru comiterea a două infracţiuni grave, respectiv act sexual cu minor și viol.
„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.
Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane.
Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Precizăm că activitățile desfășurate în dosar nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” scrie în comunicat.

1 COMENTARIU

  1. ” Eu port să port discuții cu fiecare „. Si … cati ca el / cocotati in motu’ tarii !
    D’apoi vezi, nineaca, di si noi tot in cooru’ Evropei ramanem ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.