Condamnat pe viață vrea o pedeapsă mai mică

0
0

Condamnat la închisoare pe viață, Sever Ciobanu care şi-a omorât iubita, dar şi pe fiul femeii în curtea bisericii din Mihăeşti, a cerut revizuirea dosarului. Acesta a depus cererea, la Tribunalul Argeș, la aproximativ o lună după ce a fost dată sentința definitivă din luna iunie a acestui an. A înaintat și un memoriu la Înalta Curte de casație și Justiție. Dacă la Tribunalul Argeș cauza a fost pusă pe rol, de la Curtea Supremă nu a primit o răspuns.  
La scurt timp după ce a fost dată hotărârea, Sever Ciobanu a început să caute soluții pentru a obține o pedeapsă mai mică. În iulie, a depus la Tribunalul Argeș o cerere de revizuire a dosarului, fără a atașa motivele pentru care solicită revizuirea.

Potrivit legii, această cale de atac făcută pentru desființarea unei hotărâri judecătorești definitive, trebuie făcută pe baza unor probe descoperite după judecarea cauzei. Tocmai de aceea, la primul termen de judecată magistrații i-au cerut ca la următoarea ședință să atașeze la dosar motivele pentru care cere revizuirea. Acest termen s-a judecat ieri, dar nici de această dată Sever Ciobanu nu a venit cu probe noi. Tot în luna iulie, bărbatul acuzat de omor cu premeditare a depus un memoriu la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care cere o pedeapsă mai mică. Nu a primit un răspuns.

A comis dublu asasinat

În luna mai a anului trecut, bărbatul a ucis-o pe fosta sa parteneră de viață, dar și pe fiul ei, un adolescent în vârstă de 15 ani. Totul s-a petrecut în curtea bisericii din Mihăești. Femeia se ducea să aprindă o lumânare la mormântul părinţilor, fără să știe că era urmărită de fostul concubin pe care îl părăsise. Înarmat cu un cuţit, l-a înjunghiat pe băiatul de 15 ani o singură dată, în zona gâtului, în fața bisericii.

În acel moment, femeia a fugit în curtea lăcașului, iar criminalul a urmărit-o. La un moment dat, criminalul a prins-o, însă femeia a început să se lupte cu el, dar şi să strige după ajutor. Din nefericire, nimeni nu i-a auzit strigătele pentru că afara ploua torenţial. Astfel, bărbatul a înjunghiat-o şi pe ea, tot în zona gâtului, iar apoi, când a observat o persoană în apropiere, s-a tăiat singur, cu acelaşi cuţit, fiind imobilizat de oamenii chemaţi în ajutor.

După crimă, acesta le-a spus anchetatorilor că era foarte supărat pe femeie pentru că îl părăsise și pentru că el nu a mai reușit din acel moment să își refacă viața.

Anchetatorii au cerut ca acesta să fie supus unei expertize psihiatrice. Rezultatele expertizei au arătat că bărbatul a avut discernământ în momentul în care a comis fapta, deși acesta suferă de tulburare mixtă de personalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.