Alina Gorghiu suferă de o boală politică necruțătoare

7
  • Din punctul meu de vedere

Când Alina Gorghiu postează ceva pe Facebook, sute de oameni se năpustesc asupra contului precum hienele pe un cadavru. Curg comentariile negative, lumea îi spune să plece din politică, o întreabă ce a făcut pentru țară sau îi reproșează relațiile cu bărbați din Parlament, despre care presa a scris cu o cruzime fără seamăn.
Fiecare postare a ”Alinuței” mă intrigă. Pe de o parte, mă întreb de ce insistă să posteze pe rețeaua de socializare, pe de alta, simt nevoia să îi țin partea, fiindcă îmi place să mă exprim contra opiniei publice. N-am reușit însă niciodată să încropesc vreun articol pozitiv despre Alina Gorghiu pentru simplul motiv că nu am găsit argumente.
Ce să scriu, ce fapte ieșite din comun să îi atribui, în așa fel încât să fiu credibil ? M-am gândit de multe ori la asta și nu am găsit nicio soluție.
De ce m-am gândit, pentru ce aș fi căutat o abordare pozitivă ? Pentru simplul motiv că dacă o critici pe Alina Gorghiu ești banal, original ai fi doar dacă izbutești să o lauzi.
Până azi, n-am izbutit, deși îmi doream mult să le fac o plăcere cunoștințelor și amicilor pe care îi am în PNL. Amici secreți, desigur, fiindcă niciun liberal nu vrea să se afișeze cu unul care o critică pe șefa.
Mare mi-a fost așadar bucuria când vineri, în emisiunea săptămânală pe care o țin la Curier TV, prefectul județului Argeș, dl Radu Perianu, mi-a vorbit la superlativ despre dna Gorghiu.
Trebuie să spun, mai întâi, că Radu Perianu mi-a lăsat o impresie excelentă ca interlocutor. Mi-a spus, de la început, că s-ar putea să fie subiectiv și să intervin dacă sesizez acest lucru. Puțini oameni politici au onestitatea de a se raporta astfel la un ziarist.
Despre Alina Gorghiu, prefectul mi-a spus că nu a văzut în viața lui un om mai dinamic și mai organizat. Că nu a rupt legătura cu Timișoara, dimpotrivă, la fiecare două săptămâni e acolo și încearcă să ajute județul, iar la biroul de la Senat vin mereu primari timișoreni cu diverse probleme. Alina Gorghiu pune suflet, a dinamizat organizația PNL Argeș, pe scurt, este exact liderul de care aveau nevoie liberalii de pe aceste meleaguri.
Este de bănuit că Radu Perianu o vorbește de bine pe Alina Gorghiu din interes, doar ea l-a pus prefect. Totuși, interlocutorul meu mi s-a părut sincer, suficient de credibil încât să-mi pun întrebarea:
– Nu cumva Alina Gorghiu este un politician bun, iar noi, cei care o vedem în sens contrar, suntem într-o gravă eroare ?
Nu am cum să dau un răspuns definitiv la această întrebare, în schimb pot afirma cu mâna pe inimă că Alina Gorghiu nu va fi niciodată pe placul publicului, că la nivel de imagine face mai mult rău decât bine liberalilor din Argeș, că oricât s-ar strădui nu va scăpa de comentariile insultătoare de pe Facebook.
Suferă Alina Gorghiu de o boală politică necruțătoare ?
Răspunsul este: DA.
Doamna Gorghiu a făcut greșeala de a amesteca viața amoroasă cu viața politică. Personal, cred că fiecare om are dreptul să se îndrăgostească de cine vrea și să facă sex consensual cu cine poftește, însă această paradigmă nu funcționează în percepția publică a politicienilor români.
Românul ia în bășcălie persoana politică Gorghiu din pricina poveștilor pe care le știe cu privire la viața amoroasă a persoanei Alina.
Dacă ne uităm pe Google, găsim o mulțime de linkuri cu privire la această viață amoroasă și nu am de gând să citez aici niciun articol. Ceea ce vreau să arăt este că dacă vrei să fii politician de succes în România, nu ai voie să amesteci dragostea cu politica, indiferent cât de sincere sentimente ai avea.
Liviu Dragnea, de pildă, ar mai fi avut o șansă, dar amestecul despre care vorbesc i-a venit de hac.
Istoriile amoroase ale dnei Gorghiu îi vor veni și ele de hac vicepreședintei Senatului, nu direct, ci cu manta opiniei publice. Oricât s-ar strădui Alina Gorghiu, nu va scăpa de gura lumii, iar cu cât se străduiește mai mult să scape, cu atât va fi mai îmbălsămată în zvonuri și bârfe.
Poate că prefectul Perianu are dreptate și Alina Gorghiu este un om special, dar cu privire la viitor se înșeală grav. PNL Argeș va avea o viață internă mai dinamică, mai pasionantă cu Alina Gorghiu, dar nu și mai multe voturi decât a avut pe vremea lui Miuțescu.
De ce ?
Fiindcă Alina Gorghiu este o femeie frumoasă, inteligentă și de succes, ceea ce gura lumii ar fi iertat cu o singură condiție: să-și fi ținut viața amoroasă departe de politică.
N-a făcut-o, nu are cum să mai îndrepte această eroare.
În consecință, va pierde.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)

7 COMENTARII

  1. Am inteles, din editorial, ca astia de la PNL se iubesc intre ei, de aceea ar fi nefrecventabili. Argumentul ziaristului? Gura lumii!
    Cum eu sunt mai pragmatic, ce-ar trebui sa cred despre PSD Arges, cu atatia fosti, actuali sau viitori puscariasi (Nicolescu, Pendiuc, Draghici, Alexandrescu, etc)
    Inutil sa mai precizez ce-as prefera dintre cele doua rele…

  2. PSD a condus județul 30 de ani, mai greu pentru liberalii argeșeni să ajungă la închisoare din opoziție, în schimb , dintre cei care au fost la putere prin alte județe sau la centru, avem destul penali.

Comentariile sunt închise.