S-a discutat despre participarea femeilor în politică

2
0
  • Deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu prezentă la Ambasada SUA

Deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu a participat la Ambasada SUA la o discuție privind participarea femeilor în politică, administrație și la luarea deciziilor importante pentru comunități locale, județene și pentru România. 
„Am vorbit despre bune practici în activitatea politică și administrativă a femeilor care pot genera schimbările pe care le doresc în societate.
Am discutat deschis despre prejudecăți, despre ce ar trebui făcut pentru o reală egalitate de șanse, dar și despre drumul parcurs până acum. O statistică privind reprezentarea femeilor în politică și administrația din România este elocventă în această privință: La nivel local, din 3.181 de primari din România, doar 168 sunt femei (5,3%), cele mai multe – 82 – fiind din partea Partidului Social Democrat. La nivel central, în Camera Deputaților sunt 61 de femei dintr-un total de 330 de deputați (18,48%), iar în Senat sunt 24 de femei dintr-un total de 136 de senatori (17,64%).
La nivelul ambelor Camere, procentul de reprezentare a femeilor pentru fiecare partid parlamentar este de sub 20%, singura formațiune care depășește acest prag fiind Partidul Social Democrat, cu 24,2% femei din numărul total de parlamentari pe care îi are.
Numărul femeilor consilieri locali, consilieri județeni, primari, parlamentari și membri ai Guvernului trebuie să crească”, a declarat parlamentatul de Argeş derspre întâlnirea de la Ambasada SUA.

2 COMENTARII

    • O concluzie mai inspirata decât limbajul de lemn legat de Egalitatea de șanse :femeile pot fi și motostivuitoare, cum spunea o colega de partid de-a pamponica-i. Săracă cu duhul ,dar in felul ei corecta( rara avis in politica)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.