Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 15 min
• Timp de gatire: 15 min
• Gata in: 30 min
Ingrediente:
Pentru chiftele
• 800 gr. carne tocată (amestec vită și porc)
• 1 ceapă
• 1 morcov
• 2 căței de usturoi
• 1 ou
• 1 cartof
• 1-2 felii de paine
• 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
• sare și piper după gust
• 1 linguriță combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos
• 25 gr. unt
• 30 gr. făină
• 400 ml lapte
• 100 gr. cașcaval afumat
• 100 gr. mozzarella
• 50 gr. parmezan
• 20 gr. gorgonzola
• sare și piper după gust
Mod de preparare:
Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful și morcovul și amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele , pâinea și oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele și pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părți.
Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un șervețel să absoarbe din grăsime. În aceeași tigaie mare, topește untul, adaugă – pe rând și amestecând continuu – făina, laptele. când s-a format și îngroșat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. amestecă și lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele și mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525